Anmeldt for tyveri av menighet

Bergen (NTB): En tidligere pastor i Kristiansand har anmeldt Enevald Flåten i menigheten Levende Ord i Bergen for å ha stjålet menigheten hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enevald Flåten (Foto: www.loj.no)Enevald Flåten (Foto: www.loj.no)

Det påståtte tyveriet skal ha skjedd høsten 2003, men ble først anmeldt i fjor sommer, skriver Bergens Tidende.

Anmeldelsen ble i første omgang henlagt av politiet, men henleggelsen ble anket til statsadvokaten. Pastoren medhold og saken er nå oversendt Agder Politidistrikt for etterforskning.

Pastoren mener at Flåten og Levende Ord har gått så langt som å bryte religionsfriheten ved å ta initiativ til at menigheten Kristiansand Bibelsenter ble lagt ned. Gjennom nedleggelsen ble han som pastor fratatt levebrødet. Pastoren, som nå er arbeidsledig, hevder at han hadde en sikrere jobb enn de aller fleste. I statuttene til menigheten står det ifølge ham selv at «pastoren er innsatt på livstid».

Levende Ord i Bergen forklarer det påståtte tyveriet slik:

- Kristiansand Bibelsenter var en liten menighet som opplevde tilbakegang. Vi fikk derfor henvendelser fra det daværende lederskapet i menigheten om vi kunne gå inn og overta. De var den gang mellom 50 og 60 voksne og barn som selv valgte å bli en del av Levende Ord, sier informasjonssjef for Levende Ord i Bergen, Bjørn Olav Hammerstad. (©NTB)

Personvernpolicy