Thom Hell: «Every Little Piece»

Solid oppfølger!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thom Hell, «Every Little Piece»

(Lost Boy/Sonet)

Dyktige popkunstnere får jeg aldri nok av, og etter Thom Hells debutplate «I Love You» (2004) kunne han iallfall kategoriseres som en potensiell popkunstner!

Låtene satt som ett skudd, vokalen var såvel treffsikker som overbevisende, mens bandmedlemmene Marte Wulff og Frank Hammersland bidro sammen med hovedpersonen til liflig og trestemt vokalkunst.

Utvilsomt ett av 2004s aller beste album, og det var med visse forventninger jeg bega meg inn på hans nyeste album, «Every Little Piece».

Pent og iørefallende


Selv om «Every Little Piece» kanskje ikke inneholder det umiddelbare hitpotensialet som debutplata gjorde («Mourning Song», «Can You Still Feel Me», «Tired», «So You're Leaving»), er det liten tvil om at Thom Hell og hans orkestrerte pop er en pakke som kommer til å gjøre seg bemerket også i 2006.

Først og fremst må det poengteres at Hell kan sine saker meget bra, og at han nesten aldri lager en dårlig låt.Dette inntrykket blir forsterket gjennom låter som den velklingende «All I've Got Left», artige og orgelbaserte «Try» og pene «Forgiven».

Hakket over disse finner vi sterkt håndverk av typen «Don't Pretend», mens han går Thom Yorke og Radiohead i næringen på «Takes A Man». Deretter blir den gode gamle softrocken gjort ære på «I Love You», samtidig som vokalen på vakre «God Above» kanskje er det beste mannen noen gang har gjort!

Nevnes må også «

Leave Behind»

som gir herlige vibber til selve gudfedrene innenfor harmonisk folkrock; Crosby, Stills, Nash & Young.

Ikke like spennende

Av mindre imponerende saker, må det sies at «Get Me Home» er intet annet enn en stor parantes, mens froskekvekkingen på «Afraid» gir meg lite eller ingenting. Det må også legges til at inkluderingen av bonuslåten til Tommy Danielsen, «Aborealis White», er mer interessant enn nyttig i denne sammenhengen (høres ut som noe Syd Barrett kunne gjort for 40 år siden).

Utover dette savner jeg vokalbidrag fra Marte Wulff, men all den tid hun har hatt sitt eget album å konsentrere seg om, er det kanskje forståelig at hun ikke deltar her. Synd egentlig, for det var kombinasjonen av stemmene til Hell, Wulff og Frank Hammersland som gjorde denne musikken unik i utgangspunktet.

Dette gjør til at jeg tror at «Every Little Piece» med et par enkle grep kunne vært enda bedre.

Solid


Likevel må det sies at Thom Hell fortsetter å vise seg fra en meget oppegående side, men jeg håper at han ved neste korsvei vektlegger de harmoniske elementene i større grad enn hva som er tilfellet på «Every Little Piece».

Suverent sterk firer som er sykt nær å vippe over til en femmer.
Kristansanderen Thomas Helland debuterte i 2003 under navnet Thom Hell, med den finfine EP'en «Tremendous Sinner». Dette ble fulgt opp av «The While You're Waiting EP» vinteren 2004, og Hell viste frem lovende, men likevel kjedelige, kvaliteter innenfor den overbefolkede singer-songwriter sjangeren.

Samme året ble Hell hentet fra det lille selskapet Chewin Pine og over til Sonet og Universal, og ga på sensommeren ut det nærmest briljante debutalbumet «I Love You».

Borte var de mest åpenbare Paul McCartney- og Beatles-referansene, og i stedet ble lytterne presentert for harmonisk perlepop av beste sort. Nevnes i så måte må også backingbandet The Love Connection, som bestående av Jørn Raknes (gitar), Bjarte Jørgensen, Marte Wulff (vokal), Frank Hammersland (bass, vokal) og Vidar Ersfjord (tangenter) var en meget sentral del av produktet «I Love You».

Hell skapte litt forhåndsblest om «Every Little Piece» ved å utlyse en demokonkurranse der vinneren skulle få med låten sin i form av et bonusspor på Hells plate. Hell mottok over 400 demoer, og endte opp med Tommy Danielsen og låten «Aborealis White».

Låter:


1. All I've Got Left
2. Try
3. Don´t Pretend
4. Forgiven
5. Takes A Man
6. I Love You
7. Get Me Home
8. God Above
9. Leave Behind
10. Afraid
11. Arborealis White - Tommy Danielsen (bonuslåt)

Spilletid:Thom Hell: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser

En sørlending finner sin stemme (17.09.2004)
Marte Wulff: «Jacket» (09.01.2006)
Marte Wulff: Musikk-klikk (11.01.2006)

ABC Startsiden:


Musikk
Musikkanmeldelser


Personvernpolicy