Reklamen - inngangsporten til lykken

Reklamebudskapene står i kø for å gjøre meg lykkelig. Og det funker ...

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg leser noe på bussen. «Har du husket å kjøpe billett?», leser jeg. «Snikere bøtelegges nå med kr 750,-».

- Akk, ja, tenker jeg - her jeg sitter med lomma full av nyinnkjøpt billett og en utsiktssperrende plakat som truer meg til å kjøpe billett. Bør jeg kjøpe en til for å være på den sikre siden?

Bussnikere behandles ikke pent.

Det handler om reklame (og litt om plakater som sperrer utsikten på bussen). Vi teppebombes fra alle bauger og kanter, der det ene produktet er mer fantastisk enn det andre.

Uuuuææææh

Vel hjemme stikker jeg nøkkelen nølende inn i nøkkelhullet, vrir forsiktig om, før jeg nærmer meg det uunngåelige. Jeg må nemlig i postkassen.

Postkassen buler og skriker av smerte, og hadde den kunnet snakke, hadde den ropt: «Herregud så glad jeg er for å se deg. Hjelp meg for helsike».

Uansett - jeg åpner postkassen, som er så sprengt at det bare er såvidt jeg får vridd rundt nøkkelen. - Hjææææælp, roper jeg ut mens jeg prøver å holde meg på bena blant kaskader av magasiner fra Elkjøp, G-Sport, IKEA, apoteker, bokhandlere, REMA og take-away kjeder man ikke klarer å uttale navnet på engang.

Reklamen sprenger seg vei ut av postkassen og velter ut i bølger, der de dekker tak, vegger, gulv og sjelen med det ene fantastiske budskapet etter det andre.

Lykken er nær

«Jeg kan oppfylle drømmen din» sier Elkjøp. For kun kr 29 999,- får jeg en topp HDTV-klar plasma-tv med unik bildekvalitet, fabelaktig lyd og eksepsjonell design.

Kjøper jeg denne, vil jeg forandre syn på livet, og konflikten nede i Irak vil ende en gang for alle. Kjøper jeg TV-en, kommer jeg til å lykkes på børsen, de døde blomstene, samt bestemor vil vekkes til live, og jeg vil innen kort tid få nobelpriser i alle kategorier.

Det hadde vært bedre om jeg hadde sluppet å brette klær. Jeg hater å brette klær.

Vi snakker om den ultimate lykken. Jeg har tidligere forundret hodepine på meg i jakten på svaret på spørsmålet «Hva er lykke?».

Nå vet jeg det ...

Det er en HDTV-klar plasma-tv med unik bildekvalitet, fabelaktig lyd og eksepsjonell design til latterlig lave kr 29 999,-. Det er ikke mye for lykken, gitt. For en TV, ja, men vi snakker tross alt ikke om en vanlig TV her.

Etter at jeg har kjempet meg opp trappa med 230 kg lykkeønskninger fra REMA, velter jeg inn døra.

I mellomtiden har jeg fått en tekstmelding. Det er Payex som forteller meg at jeg har blitt belastet med kr 30,-, eller hva det nå var. - Ok. Gode gamle Payex. Det er ikke alle som gir lyd fra seg hver eneste uke. Til nøyaktig samme tid hver gang. Godt at noe er forutsigbart.

Vel nede i sofaen forteller TV-en at Britney Spears har tatt keisersnitt og at en eller annen fotballspiller har vondt i foten.

Jeg har jo selvsagt TV fra før. En dyr TV.

Og stor ...

Personvernpolicy