Norske kokker rømmer kjøkkenet

Norske kokker rømmer fra kjøkkenet. Lønna er for dårlig, arbeidstida for lang og arbeidsmiljøet er ofte elendig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Oslo (NTB): Flukten fra yrket er stor og økende. Problemene med å skaffe nye og faglærte kokker blir stadig større, til tross for at yrket lenge har hatt høy status, viser en fersk undersøkelse fra Reiselivsbedriftenes Landsforening (RBL),


Norske kokker er i gjennomsnitt 6,5 år i yrket før de hopper av, skriver Dagsavisen.

Mangel på faglærte kokker gjør også at kjøkkensjefene blir stadig yngre. Det er ikke uvanlig at kjøkkensjefene, og dermed lederne for store kjøkken med mange ansatte, ikke er eldre enn midt i tjueåra.

- Ikke bra, sier informasjonssjef Jens-Petter Hagen i Hotell- og restaurantarbeiderforbundet. Han mener det er et stort ansvar og en krevende jobb som gis til så unge og ferske folk når de får personalansvar og arbeidslederansvar for store organisasjoner.

137 kokkelærlinger, kokker og kjøkkensjefer fra til sammen 70 spisesteder over hele landet har deltatt i undersøkelsen.

(©NTB)

Personvernpolicy