Møter Kristinas far, rettsbehandling avlyst

Bergen (NTB): Haukeland universitetssykehus og Oddmund Hjartåker er kommet til enighet om å avlyse rettsbehandlingen i Kristina-saken inntil videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viseadm dir Stener Kvinnsland ved Haukeland sykehus møter i morgen Kristinas far.Viseadm dir Stener Kvinnsland ved Haukeland sykehus møter i morgen Kristinas far.

Det kom fram i en erklæring biskop Ole D. Hagesæter i Bjørgvin leste opp under en pressekonferanse i Bergen rådhus klokken 21 søndag kveld. Biskop Hagesæter har engasjert seg i saken i et forsøk på å bringe partene til enighet.

Oddmund Hjartåker ønsket en rettslig vurdering av om Haukeland kan koble fra maskinen som holder hans fire år gamle datter i live, slik sykehuset ønsker å gjøre. Bergen tingrett avviste i forrige uke denne midlertidige forføyning, og Hjartåker anket kjennelsen inn for Gulating lagmannsrett, som skulle behandle saken mandag og tirsdag.

Dersom Hjartåker hadde fått medhold, ville hovedspørsmålet om fortsatt behandling komme opp til ordinær behandling i tingretten. Men uansett utfall kunne en kjennelse fra lagmannsretten bli anket til Høyesterett. (©NTB)

Personvernpolicy