Føkkings vær

Hva er det med oss? Hvorfor blir vi aldri fornøyd med været?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Huff, så varmt det er i dag, sier vi hver gang det er varmt om sommeren.

- Huff, så det blåser, sier vi om høsten.

- Huff, så kaldt, sier vi om vinteren.

- Huff, så passelig, sier vi om våren.

Føkkings sommer

Hva ER det med folk i Norge? Hvorfor blir vi aldri fornøyd med været? Hvorfor er det slik at hver sommerdag det er den minste antydning til sol, så hiver vi av oss fillene, legger oss på stranda og doper oss på sol og grillmat. Samtidig klager vi over hvor varmt det er og hvor kald sjøen er, samtidig som vi er irriterte på oss selv fordi vi glemte de $*!%)'@solbrillene, slik at vi får skjermet for den $*!%)'@ sola som skinner noe så inn i $*!%)'@$*!%)'@ skarpt.

På veien hjem klager vi på at det er trangt på bussen, og at bussen er full av svette, solbrente folk. Vi kan selvsagt ikke stå nær andre folk, for vi er så solbrente at selv den mest perifere kontakt med et annet menneske, medfører smerter hinsides den menneskelige fatteevne.

Når du går av bussen har det blitt overskyet. Da forbanner du skyene som dekker for den deilige sola, som du denne sommeren har sett altfor lite av. - $*!%)'@$*!%)'@, sier du mens du roter nedi sekken etter noe å ha på deg.

Trist høst


Sommeren lir mot slutten, og du er misfornøyd med sommeren som var den verste i manns minne - hvert år. Høsten kommer, og bladene endrer farge fra grønn til rød, gul og brun. - Det er så trist på høsten, sier du. Alt dør jo rundt oss, sier du, mens du savner den gode, varme og deilige sommeren. - Jeg savner sommeren. Herregud, så det blåser, forbanner du ut i vinden mens du gleder deg til å komme hjem til den gode, deilige og varme stua. Kakaoen du drikker når du kommer hjem er selvsagt altfor varm, noe du høylydt gir uttrykk for.

- Jeg gleder meg til vinteren, sier du - for da er det i hvert fall skikkelig VÆR. Det er liksom ikke noe kluss med vinteren. Er det kaldt om vinteren, så ER det kaldt. Det er tross alt bedre enn den $*!%)'@ dritthøsten med så ustabilt vær at en ikke kan gå til postkassen engang uten å ha med seg tre skift med klær, varm kaffe og to nødpeilesendere, i tilfelle den ene skulle svikte.

J.... snø


- Huff, så kaldt det er, sier du første vinterdag. - Jeg fryser. Skulle ønske det var varmere, eller at snøen kommer. Det er så mørkt uten snø på bakken. Etter hvert kommer snøen, og da forbanner du den $*!%)'@ snøen som gjør at du må måke trapp, vei, veranda, og blir det litt mer snø nå: også yttergangen. - $*!%)'@$*!%)'@ drittsnø. Det er glatt, og du har ikke ordentlige sko. - Jeg gleder meg til våren - da slipper jeg i hvert fall å pakke meg inn i metervis med klær, som gjør at jeg får bevegelighet som en spade, sier du. Apropos spade ... hvor ER den $*!%)'@$*!%)'@ spaden når du trenger den som mest? Den har vel snødd ned, sammen med resten av familien ...

Idiotisk vår


Våren kommer. Snøen regner bort uken etter. - Men i $*!%)'@$*!%)'@ så glatt det er. Nei, da var det tross alt bedre med sne, for da kunne jeg gå på ski, og så ble man heller ikke våt på beina. Hmm, beina, ja - hvor ER de $*!%)'@ støvlene mine? - Jeg hater våren, sier du. - Det er liksom hverken varmt eller kaldt, og det blir helt umulig å kle seg. Kler du på deg mye, blir det varmt, og har du lite klær på deg, blir det kaldt. Har du helgardert deg med lite klær på deg, og mer klær i sekken, begynner det å regne. - Huff, jeg savner sommeren, sier du. Da er det ihvertfal varmt ... og SOL.

På sommeren legger oss på stranda og doper oss på sol og grillmat. Samtidig klager vi over hvor varmt det er og hvor kald sjøen er, samtidig som vi er irriterte på oss selv fordi vi glemte de $*!%)'@$*!%)'@ solbrillene, slik at vi får skjermet for den XXXXX sola som skinner noe så inn i $*!%)'@$*!%)'@ skarpt.

... og sånn fortsetter det ...


Synes du at vi nordmenn klager for mye på været? Klikk på «Ny kommentar» og kjør debatt!

Personvernpolicy