Mener Mattilsynet feilinformerer om laks

Mattilsynet bagatelliserer risikoene ved å spise oppdrettslaks, mener seniorforsker Claudette Bethune ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB):

Bethune hevder Mattilsynets anbefalinger om hvor mye laks det er trygt å spise, overskrider grensen Verdens helseorganisasjon har satt for giftinntak, skriver Dagbladet.

- Myndighetene gambler med folks helse gjennom å bagatellisere og feilinformere om risikoene ved oppdrettslaks. Det eneste rådet myndighetene gir er: «Oppdrettslaks er trygt å spise. Spis mer fisk.» Å bruke gale fakta og tilbakeholde informasjon om matsikkerhet er å føre folk bak lyset, sier seniorforskeren til avisen.

Claudette Bethune gikk i forrige uke ut og sa det var sannsynlig at den angivelig kadmiumforgiftede norske oppdrettslaksen som er funnet i Russland, kunne ha sin opprinnelse i forurenset fiskefôr i Norge. Ledelsen ved NIFES tok den gang avstand fra seniorforskerens uttalelser.

Personvernpolicy