Opprettholdt dødsdom mot japansk kannibal

Japans høyesterett opprettholdt tirsdag dødsdommen mot drapsmannen og kannibalen Tsutomu Miyazaki. Miyazaki er dømt til døden ved henging for å ha drept og spist fire unge piker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tokyo (NTB-AFP):

Forbrytelsene ble begått på 1980-tallet, og den nå 43 år gamle trykkeriarbeideren Miyazaki ble arrestert i juli 1989. Høyesterett i Tokyo avviste tirsdag forsvarernes påstand om at han er for mentalt ustabil til å holdes ansvarlig for sine handlinger.

- De motbydelige drapene på fire unge piker, der motivet var trangen til å tilfredsstille et seksuelt behov, åpner ikke for noen lemping på dommen. Dette var kaldblodige og onde forbrytelser som fikk alvorlige følger, sa høyesterettsjustitiarius Tokiyasu Fujita.

I løpet av den 16 år lange rettsprosessen mot ham, kom ikke Miyazaki med ett eneste utsagt som tydet på anger. Han ville heller ikke be ofrenes etterlatte om unnskyldning, og skrev i et brev at han følte seg «forfrisket» da faren begikk selvmord.

Nå kan han altså bli henrettet, men det er ikke sikkert at dødsdommen blir satt ut i livet. Japan er ved siden av USA det eneste større industriland som bruker dødsstraff, men gjennomførte i fjor bare en eneste henrettelse.Personvernpolicy