Flere ledige tross byggeboom

Det bygges intenst i landet, men norske håndverkere går likevel ledig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Til tross for en historisk byggeboom er det blitt flere arbeidsledige håndverkere her i landet. Årsaken er billig arbeidskraft fra Øst-Europa.

Fra 2002 til 2005 økte omsetningen i bygg- og anleggsbransjen med 33 prosent, fra 22,5 milliarder til 30 milliarder kroner. Samtidig økte sysselsettingen med kun 1 prosent, og 320 ble arbeidsledige i bransjen. I samme periode ble antallet østeuropeere med arbeidstillatelse i Norge fordoblet, til 23.000, skriver Dagsavisen.

- Det bygges så mye for tiden at også de aller fleste norske håndverkere har jobb. Men denne boomen varer ikke evig. Hvis aktiviteten faller ned på nivået før 2004, vil vi se mer enn 10.000 arbeidsløse håndverkere, sier direktør Tor Backe i Norske Rørleggeres Landsforening til avisen. (©NTB)

Personvernpolicy