Flere drept i angrep på oljeplattform

Flere titall tungt væpnede menn angrep en oljeplattform. Mange ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ijaw-mennIjaw-menn

Lagos (NTB-Reuters-DPA): Flere mennesker ble drept da en oljeplattform i Nigeria søndag ble angrepet av væpnede ungdommer som tilhører ijaw-minoriteten.

Flere titall tungt væpnede menn tok seg fram til Shells Beniede-plattform i sumpområdet i Niger-deltaet i hurtiggående båter. De kom i kamp med soldater som voktet plattformen, satte fyr på to husbåter og sprengte utstyr i lufta før de trakk seg tilbake.

Oljeselskapet Royal Dutch Shell opplyste etter angrepet at det blir vurdert å evakuere alle ansatte fra sumpområdene i det vestlige Nigeria som følge av ijawenes angrep.

Angrepet var det fjerde på fem dager, og innebærer en opptrapping etter tre uker med vold som har rammet oljeproduksjonen til Shell.

Både angripere og soldater var blant de drepte i søndagens angrep. Ifølge en kilde i oljeindustrien ble fire soldater og to kokker som jobbet på plattformen, drept.

Angrepene ledes av en gruppe som krever at en større del av inntektene fra oljeutvinningen blir i området, og at to fengslede ijaw-ledere løslates. (©NTB)

Personvernpolicy