Henning Kvitnes: «Ut Av Veggen»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ærlig countrypop fra haldenseren Kvitnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Henning Kvitnes, «Ut Av Veggen»

(Scandinavia/Bonnier)

Henning Kvitnes er en av de norske artistene jeg har inntrykk av at bestandig har eksistert.

Nå har riktignok Kvitnes holdt på i noen år, men han er likevel ikke mer enn 47 år gammel. Til tross for dette har han siden platedebuten med «The Tunnell» i 1982, gitt ut hele 15 album. Hans største kommersielle suksess oppnådde han sammen med bandet Little Eden og utgivelsen «Wipe My Windows» i 1988 (over 40.000 solgte), men det skulle faktisk gå 16 år før han oppnådde tilsvarende suksess. Det skjedde med det norskspråklige «Bare Vente Litt På Sjelen» som i 2004 solgte til gull (25.000).

Typisk Kvitnes


Nå er haldenseren klar med nytt album, og på «Ut Av Veggen» fortsetter han i vant stil sin utforskning av den USA-dominerte delen av singer/songwriter-sjangeren. Kombiner dette med litt country, pop og ærlige tekstsnutter om loffing, religion og andre hverdagslige betraktninger og du har mer eller mindre essensen av Henning Kvitnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han gjør kanskje ikke så voldsomt mye spennende, men selv om han holder seg til sine faste ting må det understrekes at Kvitnes kan sine saker bra!

Stemmen sitter greit (sliten som den er) og låtene vandrer støtt og stadig ut av høyttalerne, mens bandet (Freddy Holm, Terje Støldal og Tor Hauge) gir Kvitnes en fin backup.

Han gjør liten skam på Steve Earle-klassikeren «Pilgrim» («Guttær»), mens «Fiskerens Ring», «Ut Av Veggen», «Dypere», «Denne Veien» og «Hvis Jesus Sku' Trenge En Roadie» alle er helt greie countrypop-låter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ærlig håndverk


Jeg blir litt mer skeptisk når han drar i gang popmusikk a la Jo Nesbø og Di Derre på «Øst For Alle Elver» og «Tia Skal Gå», men det er vel egentlig ikke mer negativt å si om disse enn at de er en smule anonyme.

Dette klarer ikke på noen som helst måte å overskygge kvalitetene til Kvitnes, og han viser med «En God Dag», «Ut Av Veggen», «Et Kyss Til» og «Strender» at han makter å lage fine og langsomme låter.

Av en eller annen grunn får jeg inntrykk av at dette er ærlig håndverk fra en ende til annen (hva som enn kan legges i det), og at Henning Kvitnes kan det der med å lage kurant musikk på grensen til Sverige.

Litt under gjennomsnittlig firer.

Låter:


1. Guttær
2. Fiskerens Ring
3. En God Dag
4. Ut Av Veggen
5. Øst For Alle Elver
6. Bla Bla Babylon
7. Et Kyss Til
8. Tia Skal Gå
9. Dypere
10. Denne Veien
11. Strender
12. Hvis Jesus Sku' Trenge En Roadie

Spilletid:

48.28

Henning Kvitnes: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser

ABC Startsiden:


Musikk
Musikkanmeldelser