SINTEF blottla sexlivet til 220 kvinner

En masseutsendt e-post fra SINTEF har ført til at 220 kvinner har fått avslørt intime opplysninger om sitt sexliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB):

Kvinnene deltar i et internasjonalt forskningsprogram mot livmorhalskreft. En av forutsetningene for å delta i studien er at kvinnene ikke kan ha hatt flere enn fire seksualpartnere. Ved å gjøre kjent hvem som deltar i studien, blir det dermed også kjent at kvinnene maksimalt har hatt fire sexpartnere, skriver Teknisk Ukeblad.

SINTEF-ledelsen legger seg flate.

- E-posten ble sendt ut ved en glipp som vi virkelig er lei oss for. Dette er et klart brudd på våre interne rutiner, og vi har begynt å sende ut beklagelser til dem som har mottatt e-posten. Jeg har stor forståelse for at deltakerne kan føle seg fortørnet av å miste anonymiteten, sier forskningssjef Finn Egil Skjeldestad i SINTEF Helse.

Også Datatilsynet reagerer på utsendelsen av e-posten.

- Det er nok en del som vil synes det er svært stigmatiserende at slike intime opplysninger blir sendt til alle deltakerne i studien, sier seniorrådgiver Gunnel Helmers i Datatilsynet til Teknisk Ukeblad.

Studien som kvinnene har deltatt i er et vaksineprogram mot livmorskreft (HPV-vaksinestudien). 12.000 kvinner på verdensbasis - derav 1.700 norske - deltar i studien.

Personvernpolicy