Fono krever ny hitliste

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fono, organisasjonen for plateselskapene som gir ut 80 prosent av all norsk musikk, krever en ny, offisiell hitliste i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB):
Fono, som har 120 selskaper i ryggen, mener de nye reglene for VG-lista ikke øker listas troverdighet. Det er fremdeles de fire store plateselskapene som sitter med makten i alle ender, mener Fono.

- Vi vil ha en uavhengig hitliste i Norge, akkurat som i resten av Europa. Norges offisielle hitliste må utarbeides av en organisasjon som ikke har kommersielle interesser i listen, sier styreleder Larry Bringsjord i Fono til Dagens Næringsliv.

Han har lagt merke til at det uavhengige markedsanalyseselskapet ACNielsen, som blant annet lager hitlisten Billboard i USA og offisielle hitlister i 18 andre land, vil gjøre det samme i Norge.

- For oss spiller det ingen rolle om det er ACNielsen eller andre. Men de som lager hitlisten, må være uavhengig av alle plateselskaper i Norge, både store og små. Dette har de fått til i resten av Europa. Det må være mulig å få det til også i Norge, mener Bringsjord.

Styrelederen i Fono er også kritisk til VG.

Mer i Neste klikk:

Ber NRK droppe VG-lista