Belafonte kaller Bush «verdens største terrorist»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Artist og goodwill-ambassadør for Unicef, Harry Belafonte, gikk sterkt i rette med sitt lands president under et besøk i Venezuela.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Harry Belafonte i samtale med en flyktningepike fra Rwanda.Harry Belafonte i samtale med en flyktningepike fra Rwanda.

Caracas (NTB): President Bush er «verdens største terrorist», mener den amerikanske sangeren og aktivisten Harry Belafonte.

Belafonte sa dette under et besøk i Venezuela søndag, der han hyllet president Hugo Chavez og anklaget amerikanske medier for å tegne et feilaktig bilde av ham som «diktator».

- Det er det samme hva verdens største tyrann, verdens største terrorist George W. Bush sier. Det skal dere vite; ikke hundrevis, ikke tusenvis men millioner av amerikanere støtter revolusjonen deres, sa Belafonte til Chavez.

Uttalelsen falt for åpen mikrofon, under et radio- og fjernsynsshow der den 78 år gamle Belafonte avsluttet med å rope «Viva la revolucion!» - lenge leve revolusjonen, skriver Associated Press.

Sammen med Belafonte var også den amerikanske skuespilleren Danny Glover, Princeton-professoren Cornel West og fagforeningslederen Dolores Huerta.

Belafonte, som var en nær venn og kollega av borgerrettighetsforkjemperen Martin Luther King Jr, er i dag goodwill-ambassadør for FNs barnefond (UNICEF). (©NTB)