Meny

Nettmøte: Kiropraktor Dag Andersen

Det er uten tvil nyttig å ha nettmøte med en kiropraktor. Les hva Dag Andernen svarte dere

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dag AndersenDag Andersen

I september var kiropraktor, fysioterapeut og whiplash-spesialist Dag Andersen på nettmøte-besøk, noe som var svært populært blant våre lesere. Nå kommer han tilbake.

Har du startet det nye året med trening og sliter med belastningsplager eller smerter i muskler og ledd?

Eller er du generelt plaget med smerter i ledd og muskulatur?

Still spørsmål om leddsmerter, belastningsskader, nakkesmerter, hodepine, prolaps, kolikk, sengevæting og whiplash.

Nettmøtet er over for denne gang. Følg med neste torsdag, da får vi nye eksperter på besøk.

Spørsmål og svar:

 • Heisan,
  Jeg lurte på om du har noen gode forslag til en som har lyst til å
  starte i det små med trening. Jeg ønsker ikke å kjøpe inn dyrt utstyr! Men vil gjerne ha et program, for å starte opp igjen.

SVAR:

Bra at du har lyst til å starte med trening.-) Du tenker helt riktig at du skal starte forsiktig, og dyrt utstyr er ikke nødvendig. Det som er viktig er at du finner noe du liker å gjøre som gjør at du føler lyst til å gjøre det regelmessig, her er må du ikke se begrensinger. Det ene er ikke bedre enn det andre så lenge det blir utført.

Det som kan hjelpe er at du tar kontakt med en venn/venninne slik at dere sammen kan gjøre ting som begge føler glede ved og dermed stimulere hverandre til å fortsette. Som tidligere sagt kan du lett begynne med en generell aktivitetsform flere dager i uken, dette kan være lange turer, hvor du passer på å gå i raskt tempo, og gå staver kan brukes(kanskje langrennstaver kan prøves før du går til innkjøp), hva med en skitur i marka, svømming osv.

Alt dette vil medføre over tid, at kroppen blir stimulert på en gunstig måte. Vil du ha noe mer spesifikt, og rimelig anbefaler jeg at du går til innkjøp av en gymnastikk ball i en lokal sportsbutikk, her følger det med et program som du kan følge opp lett hjemme. Bruker selv en slik på meg selv og min datter.
Lykke til med treningen.-)
Mvh
Dag

 • Hei jeg er en man på 40 om to dager,musklene i korsryggen er helt på tryne,går med verk hele tiden.akurat som nåler som stikker.har hvert til behandlin.har to hunder som jeg går turer med å driver med agility.så jeg er nå i aktivitet,behandlingen hjalp.men muskelsmerte er der ??

SVAR:

Hei mann snart 40 om to dager !
Hvis du fortsatt har plager etter en behandlingsserie anbefaler jeg at du tar kontakt med vedkommende for en eventuell oppfølging/konsultasjon hvor dere kan vurdere eventuelt andre tiltak. Litt vanskelig for meg å gi konkrete råd da jeg ikke vet hvilken behandling du har gjennomgått. Når det gjelder muskelsmertene har jeg god erfaring med å kombinere kiropraktikk og massasje, prøv dette.

Mvh
Dag

 • Hei, er en dame på 35 som er under utredning for leddgikt, behandles nå med Metorexate, men synes det ikke har noen virkning. Hovedakelig albueledd og kne ledd som er smertefulle, samt at muskler i rygg er stive, og korsryggen låser seg noen ganger. Det jeg lurer på er om du har noen gode råd til behandling for meg. Jeg kan oplyse om at jeg er aktiv ut i frisk luft,i marka, og etter slike turer kommer smertene, som er som kniver i de nevnte ledd og voksesmerter i resten av kroppen. Er ikke funnet nooe unormalt ved tidligere rønken.
  Hilsen aktiv men stiv dame:)

SVAR:

Hei aktiv men stiv dame.-)
Når du er under utredning er det viktig å gi tilbakemelding til behandlende instans om at tiltak ikke ser ut til å fungere. Dette er viktig i din videre utredning. Du må være tålmodig, idet man finner ut av din diagnose, og deretter kan sette inn de riktige behandlingstiltak.

Du sier at du går tur i marka, og det er i utgangspunktet bra, men siden det ser ut til å forverre dine symptomer, anbefaler jeg at du prøver bassengtrening som virker mindre belastende på kroppen. Ta kontakt med kommunen og hør om mulighet for dette.
Lykke til 
MVh
Dag

 • Hei
  Jeg har en 1.4 cm antponering av L5 over S1 spondylolyse i bakre bue L5 Mellomvirvelskiven L5 - S1 er kraftig høyderedusert og degerert. Jeg er 52 år. Jeg har aldri vært hos kiropraktor men kan dere hjelpe min tilstand?

SVAR:
Jeg antar at dette plager deg siden du tar kontakt. Dette er en tilstand som krever kompetanse for å behandle riktig. Jeg mener at en vurdering hos en Kiropraktor er på sin plass. Personlig kombinerer jeg kiropraktikk/fysioterapi på denne typen problemer. Det er ikke en uvanlig problemstilling.
Mvh
Dag

 • God dag.
  Jeg sliter med en meget stiv nakke, har gått til behandling 2 ganger hos fysioterapeut og har hatt 12 behandlinger hver gang.
  Merker ikke noe forbedring for ved ca 10 behandling og går ikke lang tid før er like ille. Når kjenner på ryggraden i nakken kjennes det ut som er en hardklump på høyre side. Kan det hjelpe å få knekt opp nakken? Kan luftplager ha noe relasjon med stiv nakke?
  Mvh Thomas

Hei Thomas
Luftplager og nakke har nok dessverre ingen sammenheng 
Det du spør om er en tradisjonell problemstiliing, man går til en behandlingsform som kun gir forbigående effekt.

Jeg mener at ingen i Helsevesenet sitter med "nøkkelen" til bedring hos alle, derfor er det viktig at vi som behandler ser våre begrensninger og hjelper pasienten videre til riktig behandling.

Fra 01.01.06 erKiropraktoren i en ny og viktig rolle, hvor vi kan koordinere et slikt tverrfaglig behandlingsopplegg til pasientens beste. Anbefaler at du tar kontakt med din fysioterapeut om dette. Med riktig behandling skulle dette være en grei sak.
Mvh
Dag

 • Hei!
  Jeg var utsatt for et "overfall" for noen år tilbake. Dette var en trent kampsport utøver. Grepet hans gikk ut på å angripe bakfra for så å vri hode kraftig til venstre. Jeg ble som naturlig er, sengeliggende og dårlig, men fungerer nå på jobb. Tiltider er der smerter, men mest i hodet. I selve nakken har det nå vokst frem en kul, som en lege hos fysjoterapaut (har vært der en gang på privtlegens annbefaling) sier er avrevne muskelfibre.

  Når jeg jobber så "knaker" det når jeg strekker nakken. Gjør jeg dette for mye, utløser det hodepine. Har vært til rønken og mr, men de kunne ikke se noe sepsielt galt. Dette var tatt pga. misstanke om prolaps. Jeg er meget skeptisk til å la noen "rote" med nakken og har derfor ikke vært til noen form for behandling utenom den ene gangen til fysjoterapaut. Nå har det gått ca. 3 år og det jeg håpte skulle forsvinne, har bare stagnert. Har du noen gode råd?
  Mvh Bjørn

SVAR:

Hei Bjørn,
Generelt kan jeg si at når ting ikke har bedret seg på 3 år anbefaler jeg på det sterkeste å tak i problemet. Jeg mener at den beste til å vurdere din nakke er en kiropraktor.

Ser at du har tatt tradisjonell MR uten funn, det foreligger per i dag en mer avansert MR på enkelte røntgeninstitutt, som tar bilde av noe som heter craniocervikal overgang.

Det viktigste er at du finner en behandler som gjør det som er mulig for å finne ut av dine symptomer, og jeg er helt sikker på at en kiropraktor er det rette stedet å begynne, som sagt tidligere kan vi fra 01.01.06 ha en større/koordinerende rolle, og henvis til andre type spesialister ved behov.

Når det gjelder behandling av nakke, er det helt vanlig å behandle etter en grundig undersøkelse. Vet at mange er redd for nakken og vegrer seg for behandling, men igjen hvis man ikke gjør noe vil problemet eskalere og symptomene vedvare. Ta tak i helsen din, gå inn på www.kiropraktikk.no, og finn en behandler i ditt nærområde.
Mvh
Dag

 • Hei Mr.Andersen
  Jeg har et spørsmål ang. wiplashskader,og det er om man noen gang kan bli bra? Og om det er noe man kan gjøre for å bli bedre? Jeg er ei dame på 27 som frykter at livet er ødelagt etter en bilulykke.På forhånd tusen takk:)
  Mona

SVAR:

Hei Mona,
Livet ditt en nok ikke ødelagt, men jeg skjønner at det kan være frustrerende, og man møte dessverre mye motstand i helsevesenet/forsikringsselskap på dette området.

Dette mener jeg bunner i mangel på kunnskap og forståelse rundt denne diagnosen. Jeg har godt samarbeid med Norges Whiplash forbund, som jeg anbefaler deg at du tar kontakt med for rådgivning, og sette deg i kontakt med de rette personer til å hjelpe deg. Hilse fra meg.-)
Mvh
Dag

 • Hei
  Er en voksen dame på 37 år. Våknet en morgen i år 2000 med kraftig hodepine, og siden har jeg gått rundt med ett "konstant bånd" rundt hodet.

  Ikke en dag uten! Når jeg får "toppene" mine får jeg i tillegg til hodepine, kraftig trykk på øynene (kjennes ut som om noen prøver å presse de ut av hodet mitt), og "ishakke" smerten som bare plutselig setter inn (kjennes ut som om noen kjører noe spist inn i hodet mitt).

  Ishakken er ikke konstant, ca 2-4 sekunder, og så gir det seg. Dette har jeg gått rundt med i over 5 år - DAGLIG. Ut og inn av legekontor, sykehus, behandlingssenter, smerteklinikker, manuell terapaut, kiropraktor, akupunktur, psykomotorisk behandling etc etc. Av medikamenter har jeg prøvd alt fra paracet til muskelavslappende. Ingen ting nytter.

  Skrev migrenedagbok og prøvde medisiner innenfor det - ingen endring. Rygg ok, nakke ok, kjeve ok, ryggmargsveske ok, sjekket alt - mao ingen diagnose. Kan du gi meg et hint om noe jeg ikke har tenkt på?
  Mvh
  Mona - En utslitt men håpefull nordlending.

SVAR:
Hei Mona
Ta kontakt med Sjølyst medisinske senter i Oslo, ved doktor Poole, for eventuell vurdering på dette området.
De har landets beste kompetanse på dette området.
Mvh Dag

 • Hei!
  Eg er ei jente på 28 år som har 2 spørsmål vedk. rygg og skuldrer. Når det gjeld ryggen så er den til dagleg heilt grei, men når eg skal legge meg ned så må eg legge meg på ein av sidene først ei stund, og ikkje rett på rygg, for då vil eg få kjempevondt nederst i ryggen.

  Korfor er det slik? Treng det vere noko gale? Når det gjeld skuldrane så er dei som oftast plagsomme frå tid til annen. For eit par mnd sidan klarte eg ikkje bøye meg inn over eit bord for å få tak i noko som sto lenger inne, eller bøye meg ned for å ta på sko, pga smerter heilt nede i skuldrene.

  Har du tips til øvingar/trening eller noko eg kan gjere for å forebyggje dette?
  Mvh
  Tordis

SVAR:

Hei Tordis,
Hei dette er det jeg tidligere har ment med at "varsellampen" i kroppen blinker litt. Vi mennesker pleier ofte og overse dette, men det er kroppen sin måte og si ifra at noen kan være litt i feil retning.

Det er generelt viktig å ta disse signalene på alvor, og oppsøke en behandler for nærmere vurdering slik at ikke skadene setter seg, og eventuelt tiltar, og derigjennom forelenger behandlingstid.

Det er et eller annet i din ryggmotorikk som ikke stemmer, og vanskelig for meg å diagnostisere dette på et nettmøte, men en Kiropraktor vil finne raskt ut av dette. Det samme gjelder skulderproblematikken din.

Mvh
Dag

 • Hei. Kunne du redegjøre for skaden 'whiplash', som jeg har oppfattet som er en ikke-synlig skade. Er det mye psykisk i forbindelse med denne skaden? Jeg har selv vært utsatt for sterke smerter etter en ulykke. Hvilke øvelser og hva annet kan du anbefale for å bli helt frisk?

  Merker at i de situasjoner jeg har sovet i en uvant sovestilling, eller i situasjoner der jeg stresser fører dette til at det strammer veldig til i nakke/skuldre parti. Det føles som om det biter skikkelig til. Kommer jeg til å plages med dette lenge, eller vil skaden alltid være der- latent?

  Hva er din erfaring med pasienter med slike skader? Har vært hos både kiropraktor, fysioterapeut og naprapat tidligere men ikke følt at det har vært så mye til hjelp. Et annet spørsmål til slutt, hva kan motvirke svai i ryggen? Er dette noe som er medfødt eller skyldes det holdninger i ryggen? Mvh. Gla' jente

Hei Gla'jente

Det er helt umulig å gi konkrete svar på et nettmøte på slik omfattende diagnose. Ordet Whiplash forteller meg ikke noe annet en at du har hatt en rask bevegelse av hodet i forbindelse med en ulykke. Det er meget individuelt hvilken skader/symptomer etter en slik hendelse er veldig individuelt, derfor er det veldig viktig med en meget grundig utredning av akkurat ditt tilfelle.

Det er mange ting vi ikke ser på røntgen/MR bilder, og da kan man ta scintografi av nakken din, og eventuelle MR av Craniocervikalovergang, dette for å gi deg best mulig behandlingsopplegg.

Ved kroniske whiplash symptomer anbefaler jeg videre at man gjør en bedøvelse av små områder i nakken for å kartlegge eventuelle smertekilder.

Norsk nakke og ryggklinikk i Oslo er et sted jeg samarbeider med på dette. Som du sikker skjønner og opplever er dette meget omfattende, og til tider vanskelig. Jeg synes dette er et spennende område, og det er en av grunnene til at jeg tok etterutdannelse innen denne problematikken i USA, og daglig har mange slike på mine kundelister. Så Gla'Jente ta kontakt med Norges Whiplash forbund og de vil hjelpe/råd gi deg.

MVh

Dag

 • Hei
  Plages med smarter i hoftene som gjør at jeg våkner om natten.Får ikke til å ligge på siden og belaste hofta pga smertene.Det kommer og går litt, men det "murrer"hver dag.Har også opplevd å våkne på
  natten/morgenen med lammelser i både armer og ben.Var hos legen og tok opp dette problemet,og han mente det var muskulært. Det med lammelsene kunne han forklare med at jeg lå på nerver... at det kom i klem da med andre ord.Hva mener du?

SVAR:
For å gi et godt nok svar her, måtte jeg vist litt mer om din bakgrunn.
Smerter i hoftene som gjør at du våkner om natten kan være mye forskjellig. Det mest nærliggende er å tro at det kan være en betennelse i hofteregionen, men det burde legen din ha sett på, så spørsmålet er om din lege, undersøkte deg grundig nok, med å kjenne/klemme rundt smerteområde.

Det med lammelser synes jeg du bør gå videre med, hvis dette plager deg. Finner ikke din lege årsak, eller tar dette alvorlig, synes jeg du absolutt bør oppsøke en kiropraktor. Her vil du få en grundig sjekk av muskel/skjellet systemet, og hvis dette ligger utenfor Kiropraktoren har vi nå fra 01.01.06 da den nye lovordningen trådde i kraft mulighet til å sende deg videre til en spesialist. Lykke til, og husk å ta vare på helsen din.
Mvh
Dag

 • Hei
  Kan en kiropraktor behandle smerte i kjeveledd/muskulatur som iflg kjevekirurg skyldes stress. Har forsøkt bittskinne uten hjelp.
  Mvh Bjørn

Hei Bjørn,
For å svar på spørsmålet, så er det JA. Dette er det mange som lider av i dagens samfunn med stress og mas. Spenninger har da en tendens til å sette seg i kjeve region. Det jeg er opptatt av på min klinikk er at kundene ser på årsaken til problemet, stresser du mye så begynn og løsriv deg fra ting som ikke er så viktig.

Begynn å kjenn etter i løpet av dagen/kvelden når du blir anspent, se om det er noen sammenheng. Vi som kiropraktorer vil vurdere kjeveledds funksjonen din, dvs hvordan bevegelsen er i kjeveleddene din, så vel som musklene i området.

Ta kontakt for en vurdering, vi har meget gode resultater på dette området. Det er også viktig for generelle spenninger i kroppen at man finner en måte å koble av på dette, kan være for eksempel: meditasjon, Yoga, eller rett og slett jevne turer i skog og mark, som bedre din allmenntilstand.
Mvh Dag

 • Hei
  Jeg har en sønn på snart 8 år som sliter med sengevæting, vi har forsøkt homeopati og det hjelper noe men han synes det ikke hjelper nok. Hva kan en kiropraktor gjøre. Nå skal det sies at jeg generellt er skeptisk til for mye knekking på kroppen til en liten gutt.
  Hilsen Kristin

Hei Kristin,
Mange som deg tror at knekking som du kaller det er skadelig/farlig på menneskekroppen. Her vil jeg forklare litt, For det første har jeg selv en datter på 13 mnd, som jevnlig får kiropraktisk behandling, for å forebygge stivhet, og optimere hennes funksjon. Dette er meget bra for hennes skjellet og muskulære utvikling.

Vi ser også en meget økende tendens til at foreldre tar kontakt med oss for ulike vurdering i forhold til deres barns helse, og dette er gjennom mange års erfaring meget vellykket. Når det gjelder det du kaller knekking, er det her missforståelser som foreligger.

Vi har 6 års utdanning med hovedfokus innenfor muskler og skjellet systemet. Når en pasient kommer gjør vi en grundig analyse funksjon i skjellet og muskelsystemet. Behandlingsformen består av å tilpasse det til hver enkelt pasient, og hos din lille gutt vil vi gå frem der etter. Jeg er også utdannet fysioterapeut, men mener at Kiropraktikk har mye bedre effekt på ulike lidelser.

Når det gjelder sengevæting, har vi meget gode resultater på vår klinikk, så jeg synes absolutt at du bør ta kontakt for en vurdering, og jeg garantere at dette vil din sønn se på som en meget grei opplevelse.
Lykke til Kristin.-)
Mvh
Dag

 • Hei.
  Jeg er gravid, og fysioterapeut har sagt at jeg har bekkenløsning. Den er bare svakt symptomgivende, men jeg får smerter med stråling ned bak i sete og lår på venstre side hvis jeg overbelaster eller stivner. Får også "svikt" i venstre ben noen ganger, det gir etter med en gang jeg reiser meg. Det går ganske fort over. Jeg har også hatt isjas-lignende smerter tidligere, med stråling ned i beina, men mest smerter i korsrygg.

  Har vært hos kiropraktor for dette før, men ble verre av "knekking", bedre av massasje. Fysio sa at hun regnet med at det var hovedsakelig muskulært, men også noe med ryggrad. Blir bedre av rygg-episoder med å gå på mykt underlag, men ikke av bekkenløsningen.

  Fikk en episode med smerter i ryggen tidligere i sv.skapet, men gikk det av meg. Kan nå ikke gå noe særlig, pga. bl og kynnere. Så nå sitter jeg hjemme, sykmeldt, med 8 uker til termin, og lurer på om det har noe for seg å gå til kiropraktor. Er redd for å få smerter i ryggen igjen, nå som jeg ikke kan gå tur. Ditt råd?
  Mvh C.M.N.

SVAR:

Hei C.M.N
Når du kun har 8 uker igjen til termin, synes jeg du skal gjøre det som gir deg mest lindring. Hvis du etter fødsel fortsatt har problemer, synes jeg du skal ta tak i dette på nytt, men generelt slipper mye etter et svangerskap. Lykke til og se frem til at barn.

Mvh
Dag

 • Hei. Er en mann på 57 år som plages med gjentatte prolapser i nedre korsrygg.( S1tilS3).Ble prolapsoperert i 2004.Mener selv at jeg er i bra fysisk form, men dette er mitt svake punkt.Fikk et nytt prolaps nu da jeg skled på glatt føre,med etterfølgende trening i apperatet "terapimaster" Hvordan kan jeg mest effektivt trene opp nedre del av korsrygg, og bør jeg være helt smertefri før jeg starter treningen?Mvh Lasse

SVAR:

Hei Lasse,
Prolaps er en utfordring å behandle. Det innebærer mye smerte og ubehag for pasienten, og kan som i ditt tilfelle ofte føre til operasjon. Du har vært skikkelig uheldig, som har fått et nytt prolaps i ryggen.

Terapimaster systemet (en form for slyngebehandling), som utføres av fysioterapeuter har en veldig god effekt på slike plager som du omtaler.
Jeg mener at du ikke må være helt smertefri før du begynner trening, men det er viktig at fysioterapeuten din tilrettelegger treningen sammen med deg.

Vær tålmodig, og tren regelmessig. Generelt er det 2 former for trening, den som er meget spesifikk, som du her omtaler, og i tillegg den generelle som utføres naturlig ved mosjon, og da gjerne i skog og mark, med godt fottøy, som gir en generell stimulanse i muskel/skjellet systemet. Et lite apropo er at vi nordmenn er veldig trege til å bruke naturen som er omtalt som en av verdens flotteste, og som i tillegg kan gi oss store opplevelse og helsemessige forbedringer. Jeg henstiller alle til å bruke mer av sin tid utendørs, nyte naturen, og tro meg dette vil stimulere både deres psyke og generelle helsetilstand.
Hvh
Dag

 • Hei
  Jeg har en datter på 11 mnd som har vært svært urolig siden hun ble født. Hun gråter mye, og spesielt hvis hun må ligge på ryggen. Hun hadde en mild kolikk de første 3 mnd, og etter det virker det som hun bare gnerelt er urolig..... Hun kan gråte i flere timer før hun sovner på kvelden og i nesten timen flere ganger hver natt... Det virker ikke som om hun har vondt noe sted. Er det noe en kiropraktor kan hjelpe med?

SVAR:
Hei,
Skjønner veldig godt hvordan du har det, idet jeg selv har en datter med søvnforstyrrelser. Dette er det mange årsaker til. Ut ifra det du opplyser er jeg relativt sikker på at dette skyldes en feilfunksjon i øvre del av nakken hos din datter.

Dette behandler vi daglig, og spesielt min kone som er Kiropraktor med spesialkompetanse på barn. Anbefaler at du snarest mulig tar kontakt med en kiropraktor som vil kartlegge dette nærmere. Behandlingen er trygg og effektiv.

Dessverre er det andre grunner hos min datter, som har medført at vi får hjelp hos en søvn ekspert , ved en søvnklinikk i Oslo, og det har vært en meget positiv for oss. Søvnforstyrrelser generelt på barn over tid, synes jeg at man skal oppsøke profesjonell hjelp for, idet det finnes flere behandlingsmuligheter.
Lykke til.

Mvh
Dag

 • Heisann!
  Jeg brakk foten for to år siden ved å trakke over, og har hatt problemer med beinet siden. Jeg er egentlig en veldig aktiv person, men når jeg har hatt så problemer med foten i det siste så kan jeg ikke holde på med noe trening, for jeg vet aldri når jeg plutselig ikke kan gå på foten igjen. Så jeg lurte på om du visste om noen vanlige komplikasjoner som kan oppstå ved for tidlig belastning av en brukket fot.

  Det som skjer er at av og til "låser" foten seg. Akkurat som om jeg treffer en nerve. Legen min har sagt at det mest sannsynlig er ei nerve som ligg i klem ved ankelen. Bruddet var på utsiden av foten. Jeg hadde ikke gips på etter bruddet, da jeg skulle til Polen et par dager etterpå, og legen min mente det var lettere å dusje uten gips, så jeg gikk på krykker med støttebandasje.

  Jeg har vært og tatt røntgen to ganger etter bruddet, uten å finne noe. Og grunnen til at jeg fikk røntgen var at jeg klarte ikke gå på foten, men fikk bare smertestillende. Så nå gjør jeg alt for å bli bra i foten igjen, skjønner ikke hvorfor legene ikke tar problemet mitt mer på alvor. Håpar du har et svar på dette problemet, ihvertfall noen tips. Kanskje har du noen å anbefale i Trondheim som jeg kan gå til? Det er her jeg studerer.
  På forhånd takk!
  Hilsen Jente 19

SVAR:

Hei Jente 19,
Et brudd skal avlastes til det er grodd, og man kan stille spørsmålstegn ved din oppfølging. Jeg anbefaler at en noe som heter for Scintografi undersøkelse av din fot som trolig kan utføres ved nukleær medisinsk avdeling ved nærmeste sykehus, som jeg da antar er St Olavs Hospital. Dette vil vise om det fortsatt er aktivitet i bruddstedet som da må medisinsk vurderes.

Ta dette opp med din lege, hvis dette ikke fører frem synes jeg at du skal oppsøke en kiropraktor som også kan vurdere dette, og eventuelt gjøre henvisningen. Gå inn på www.kiropraktikk.no, og finn en lokal kiropraktor, jo før jo bedre.

Tips:
Da ankelfunksjonen din er redusert, bør du prioritere balanseøvelser. Dette kan gjøres hjemme ved at du går til innkjøp et balansebrett/vippematte. Stå på et ben, hvis mulig i 10 minutter, 5 dager i uken i 10 uker så gir det erfaringsmessig meget gode resultater.
Lykke til, og bra at du tar initiativ til egen helse.

Mvh
Dag

 • Hei
  Kan en kiropraktor hjelpe meg som har slitasjegikt og stadig smerter og betennelser i skuldrene og hoftene? Har til tider svært stram musklatur i nakken og av og til synes det å virke inn på balansen. Kan det trykke på balansenerven?

SVAR:

Hei,
Dine problemer, er en omfattende sak som krever nærmere undersøkelse, dvs grundig konsultasjon, og med tilhørende relevante røntgenbilder.

Hvis du ikke har prøvd kiropraktikk anbefaler jeg at du gjør dette, svært mange opplever dette som meget positivt på sin helsesituasjon. Vi som kiropraktorer er opptatt av funksjon, og vi ser ofte nedsatt bevegelses evne i de kroppsområder hvor det foreligger slitasje. Ved å bedre funksjonen i området vil dette stimulerer til å redusere smerten, og området vil fungere bedre. Et spennende produkt som har dokumentert effekt på slitasje er noe som heter Glukosamin sulfat. Dette er reseptbelagt så diskuter dette med din lege.

Dine problemer kan ikke trykke på selve balansenerven, men stivhet i øvre del av nakkeregionen kan føre til svimmelhet, og nedsatt balanseevne. Dette vil din kiropraktor raskt kartlegge. Vet av erfaring at når man får en del slitasje/smerter i ledd er dette frustrerende og man møter ofte lite forståelse både privat og i helsevesenet.

Det som er viktig er at du tar tak i kosthold, lett mosjon, gjerne gode turer i skog og mark, eller øvelser i basseng, kartlegg med kommunen om det finnes varmtvanns trening i gruppe. Finn en behandler som du føler tillitt til, og jeg mener absolutt at du bør prøve en kiropraktor i ditt nærmiljø som kan bistå deg. Lykke til!
MVH Dag

 • Hei...
  Jeg har slitt med kneskade lenge... av og til føles det ut som kneet
  skal ryke..!!vet ikke om det er leddbondet som ryker snart.. det tåler rett og slett ikke så mye lengre... hadde et mopedkrasj for påsken 2 år siden der bilen traff meg i låret og kneet..hva kan være galt tror du...?

SVAR:

Hei,
Mange vet ikke at kiropraktor også har utdanning og kunnskap om annet en nakke og rygg, Jeg har daglig mange pasienter som har plager i nedre del av kroppen, dvs knær, ankler og føtter.

Du bør gå rett til en kiropraktor som kan gjøre følgende, undersøke dine knær, eventuelt supplere med MR undersøkelse(Meget avansert røntgen), og eventuelt kan kiropraktoren henvise deg videre til en spesialist på et sykehus. (Til informasjon så er dette mulig med den nye lovendringen som trede i kraft fra 01.01.06, der kiropraktorer kan sykemelde, og henvise til andre eksperter)
MVH
Dag

 • Hei!
  Min sønn på nå 9 år var sengevæter helt til han var godt og vel 8 år. Han var også dagvæter. Både natt- og dagvætingen er nå heldigvis over. Men han klager fortsatt over at han må tisse veldig ofte ("mye oftere enn alle de andre"). I tillegg strever han med at når han først må tisse, kommer det av og til så raskt at han har problem med å holde seg helt tørr inntil har har kommet seg på do - det kommer gjerne noen dråper som han ikke klarer å holde tilbake. Er dette noe som kan avhjelpes med kiropraktikk? Vi gikk ikke til kiropraktor med natt-/dagvætingen og brukte ingen medisinering.
  Med hilsen
  Anne Mette

SVAR:
Hei Anne Mette,
Fint at perioden med senge-/dagvæting er over. Det at han fortsatt har litt problemer, synes jeg dere skal ta opp med en lege, for en faglig vurdering.

Kiropraktor mener jeg at ikke er riktig i første rekke ved deres problem. Hadde det derimot fortsatt vært problemer med sengevæting, har vi meget god erfaring i å behandle dette, og mulighet til å videresende til sykehus, spesialist ved behov. Det har faktisk de siste årene blitt meget vanlig å ta sine barn til kiropraktor, og igjen her henstillingen til alle, ta ting seriøst med kroppen din, og søk behandler tidlig.
Mvh
Dag

 • Hei.
  Jeg har fått påvist whiplash gjennom MR undersøkelse. Sliter veldig med nakkevondt, hodevondt hver dag og veldig stiv muskelaturen i nakke, skulder og rygg. Hva er beste behandling for meg? Går pr. dags dato til fysioterapaut, men sliter hver eneste dag. Har gjort det siden 89, og blir bare verre og verre.
  Vennlig hilsen Wenche 31 år

SVAR:
Hei Wenche, De symptomene du beskriver er dessverre vanlig etter en whiplash skade, det å gå med daglig smerter og ubehag, er psykisk krevende. Dette får ofte store ringvirkninger i livet generelt. En skade som ikke responderer tilfredsstillende på behandling fører ofte til en videre degenerasjon av muskulatur og ledd. Tilstanden har da en tendens til å eskalere. Når du skriver at det blir verre og verre, synes jeg du bør vurdere å se på andre behandlingsalternativer.

Den beste behandlingen for deg må du da selv finne ut av. Jeg er best er faring med en tverrfaglig tilnærming på det som har blitt kronisk(dvs vedvarende). Med tverrfaglig tilnærming mener jeg at vi i helsevesenet jobber sammen om å behandle deg.

Jeg vet at det dessverre ikke er vanlig i helsevesenet i dag. Jeg er veldig opptatt i min praksis at man jobber tverrfaglig og at man benytter hverandre sine kompetanser og ressurser til det beste for pasienten og ikke kun tenker på sin egen profesjon.

Jeg har mange pasienter med whiplash som for eksempel får følgende behandling:

Kiropraktikk, fysioterapi, smerte lege, akupunktur og samtaleterapi. Dette er i samråd med pasienten sin funn og plager, og hva man føler seg komfortabel med. Man skal ikke utelukke at en kombinasjon av disse behandlingsformer gir en den optimale effekten.

Så til slutt Wenche, synes jeg du bør utvide hva du prøver, og ta dette opp med din fysioterapeut som jeg mener bør være villig til å se på andre ting som kan bedre din helsesituasjon. Lykke til.

Mvh

Dag

 • Hei.

  Har klart å strekke en muskel i ryggen, det sitter fra mellom
  skulderbladene og ned til toppen av korsryggen.
  Hva er greieste og kjappeste måte for å få det til å slippe. Og hvor
  lang tid vil det ta? En kollega har massert og presset hardt på punktet han mener muskelen har låst seg. Er det lurt?
  Med vennlig hilsen
  Simen

SVAR:

Hei Simen,

Problemer mellom skulderbladene er en veldig vanlig problemstilling. Det er lett og behandle hvis man kommer raskt til behandling. Hvis det har vart over en uke, og fortsatt er plagsomt anbefaler jeg at du tar kontakt med en Kiropraktor for nærmere vurdering, det er det jeg anser for å være den raskeste og mest effektive behandlingen. Det er en veldig grei sak å behandle. Når det gjelder kammeraten din får han ikke gjort så mye galt, men det er nok ikke optimal behandling.

Lykke til Simen.

Mvh
Dag

 • Heisan,
  Jeg fikk lumbago i sommeren 2004,og har gått til kiropraktor siden da. og trener regelmessig på helsestudio. er frisk nå heldighvis. og jeg lurte på. hva er det som forårsaker dette?

SVAR:

Hei,

Lumbago er en benevnelse for smerter i korsryggen, som er uspesifikke smerter, uten andre komplikasjoner.

Jeg vet ingen ting om grunnen til at du fikk Lumbago, det kan enten ha vært en enkelthendelse som for eksempel vridning eller et galt løft. Hvis det ikke er dette så er det summen av mange faktorer som for eksempel arbeidsstilling, mangel på aktivitet, kroppsholding etc. Jeg må berømme deg for at du har fulgt behandling og tatt egenansvar for å trene regelmessig.

Generelt råd til alle som har ryggproblemer er at man har godt skotøy, har et aktivt liv, med variert trening/mosjon som for eksempel turer i skog og mark, ikke overdramatisere små plager/smerter, positiv innstilling.
Hvis man allikevel skulle få plager som ikke går over i løpet av kort tid, er det da veldig lurt å oppsøke en kiropraktor tidlig for en vurdering, og rask og riktig behandling. Til informasjon har alle Kiropraktorer fra 01.01.06 også mulighet til å sykemelde, og henvise til andre spesialister ved spesielle behov. Så alle dere som har ryggplager som ikke gjør noe med det, oppsøk en kiropraktor i nærområdet slik at man kan gjøre noe med deres plager.

Mvh
Dag

 • Hei,
  æ e yrkessjåfør og plages en del med hodepine som kommer pga stive skuldre/nakke,spesielt ved turer med mye stress evt dårlig føre osv. kordan tips og råd har du til dette? E de noe en kiropraktor kan gjøre noe med? Har pratet med fastlege om dette før men han hadde ikke "ressursa" til å gjør noe, han hadde heller ikke noen anbefalinger. E de noen ordning med staten dær man eventuelt bare betal egenandel ved behandling?
  Mvh Torstein

SVAR:

Hei Torstein,

Dette er veldig vanlig problemstilling for alle med statiske arbeidsstillinger(stille sittende arbeid). Dette skyldes stivhet i nakke/skulderbue som blir irritert når du jobber statisk som ofte medfører smerter og hodepine.
Dette kan og bør absolutt behandles, til daglig har vi mange slike på klinikken vår, og jeg mener det er helt unødvendig å gå rundt med slike smerter. Ved en undersøkelse som er helt ufarlig vil en kiropraktor helt klart kunne legge et behandlingsopplegg som tilpasses deg og dine smerter.

Fra 01.01.06 kom Kiropraktikk inn under rikstrygdeverkets refusjonsordninger, hvor alle som oppsøker Kiropraktorer direkte får et fratrekk i egenandelen, dette har gjort prisene hos oss lavere, og meget rettferdig for pasientene.

MVH

Dag

 • Goddag, Mr. Andersen
  Eg er en gutt på snart 25 som trener daglig med vekter o.l. så godt som det lar seg gjøre, og det eg lurte på var slitasjeskader.

  Et av apparatene har en sidelengs mageøvelse der man sitter på kne i stolen og beveger overkroppen til høyre og venstre, noe som gjør spesielt høyre kne smertefullt, men det har komt seg litt etterhvert som eg har brukt den likevel- er det noe å bekymre seg over?

  Også er det en liten ting til, ene ryggvirvelen i korsryggen har
  splittet spiss, noe som visstnok skal gjøre den svakere, og der er
  problemet alle ryggøvelser- mens mageøvelser ser ut til å gjøre den sterkere, gjør ryggøvelsene den bare ute av spill i en dag eller to.. er det likevel bra å trene disse øvelsene?
  På forhånad takk
  Treningsgutt

SVAR:

God dag Mr Treningsgutt,
Kjempebra at du trener regelmessig, men husk også å trene variert, det er altfor mange som kun tenker apparater og muskler på Helsestudio. Være klar over at de fleste Helsestudier har nå fått et meget godt og variert tilbud, som for eksempel spinning, yoga, pilates, bodypump etc. Jeg anbefaler aller dere som driver med styrketrening å tenke helhetlig.

Jeg er ikke tilhenger av å trene mage/ryggmuskulatur i apparater. Dette er muskelgrupper som skal virke stabiliserende slik at man må utføre øvelser som er komplementære, som for eksempel sit-ups på en gymnastikkball. Litt vanskelig å skjønne hvorfor du får vondt i kneet, av mageøvelse, men generelt ikke tren øvelse som generer smerte. Det er kroppens måte å si ifra at noe er galt.

Når det gjelder Splittet spiss, tolker jeg dette som en "spina bifida". Det er egentlig en ukomplisert problemstilling i ryggen, som jeg ikke kan se at kan by på de store problemer. Tren og ikke tenk noe særlig over dette, men følg mine generelle treingstips.

Mvh
Dag

 • Hei Dag!
  Jeg er en mann på 57 år som trener, går turer og er i god form.
  Imidlertid har jeg ofte vondt i nakken. Når jeg svinger hodet fra høyre til venstre og omvendt, hører jeg lyden av brusk som gnisser i hverandre i nakken. Har hatt dette lenge. Hva kan dette komme av?
  Magne

SVAR:
Hei Magne,
Generelt kan man si at det her høres ut som du har en nedsatt nakkefunksjon. Mange årsaker til dette. Det at du hører lyden av gnisse lyder, stammer trolig fra forkalkninger i din nakke. Her bør du raskt oppsøke en Kiropraktor som vil utføre en grundig undersøkelse av din nakke, og ved behov ta røntgenbilder for å stille en eksakt diagnose.

Generelt vil jeg si at det er slik at muskler og ledd bør være i harmonisk bevegelse, hvis det blir områder som blir stive, vil dette bare over tid, ytterligere degenerere smerte i og en negativ helsespiral skapes. Der må jeg be alle med lignende tilstander/smerter om å oppsøke hjelp. Daglig ser vi at mennesker, spesielt menn har en tendens til å enten agatelliserer /eller utsette å oppsøke en behandler. Men lyser derimot oljelampen på bilen er det bråbrems på nærmeste bensinstasjon for at ikke motoren skal få varig skade.

For meg er smerte i kroppen, det samme som at oljelampen lyser. Gi nakken den servicen den fortjener, jeg vet mange tror at det er farlig å gå til kiropraktor, og jeg kan berolige med at dette er en behandlingsform som er meget sikker og effektiv. Kiropraktikk som fagfelt er over 100 år gammelt.

MVH
Dag


Faktaboks

Vær oppmerksomme på at alle spørsmål vil bli publisert i denne artikkel. Det vil ikke være mulig å få svar privat på mail eller telefon. Vil du av hensyn til sensitiv informasjon være anonym så merk dette i mailen.

Av hensyn til personvern vil ingen mailadresser bli publisert i denne artikkelen.

Har du spørsmål som du, grunnet omfang eller privat karakter, ikke ønsker å ta via våre nettmøter?

Dagens nett-ekspert er også tilknyttet

eksperthjelp.no


Har du flere spørsmål du ønsker å stille direkte?

Trykk her.Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:14 Pante-nedtur på børsen17:55 Siktet mann i 40-årene avhørt etter dødsfall i Telemark17:34 Jo Swinson ny leder for de britiske Liberaldemokratene17:30 Medaljevinnere sendte rørende hilsen til kreftsyk konkurrent17:15 Britisk-iransk kvinne tilbake i fengselet i Iran17:13 Bonde fradømt rett til dyrehold17:11 Washington Post: Huawei bidro til mobilnett i Nord-Korea16:58 Horton fikk advarsel for protesten mot Sun16:40 Støre: 22. juli var høyreekstrem terror ment å ramme Arbeiderpartiet16:31 Varetektsfengsling av voldtektssiktet bergenser opprettholdes16:30 Valget snur opp ned på ukrainsk politikk16:09 Skogbrann utenfor Alta16:03 Mayday fra fly: – Et mirakel at det klarte å lande16:00 Tyskland deler ikke USAs syn på Iran15:47 Farenivået senket til gult igjen ved Veslemannen15:32 Solberg kan ikke love å beholde 22. juli-senteret i regjeringskvartalet15:27 Ingeniør-rapport slår alarm om tilstanden på norske veier15:24 Mann hentet opp av vannet i Halden14:20 Mange fanget i brennende bygning i Mumbai14:02 Over en million fisk fanget av turister så langt i år13:48 Kritiserer SAS: – Høyt sykefravær og lav tilfredshet13:43 Britisk parlamentsmedlem tiltalt for overgrep13:37 Iran frigir de første bildene fra innsiden av Stena Impero13:10 Kollisjon mellom utrykkende ambulanse og personbil13:10 Partikontor i Berlin evakuert etter bombetrussel13:08 Fra nord til sør vil gradestokken nå 30 grader og kanskje enda mer12:56 Høyesterett skal behandle anken til kvinne (70) dømt for å ha kalt samfunnsdebattant kakerlakk12:50 Kenyas finansminister pågrepet for korrupsjon12:42 Rosenborg kan møte AIK og Tarik Elyounoussi12:12 Portugal kjemper mot flammene11:53 Bjørn skutt i Finnmark11:52 Savnet fransk ubåt funnet i Middelhavet etter over 50 år11:41 Drept så brutalt at identifiseringen tok tre dager11:37 Skjebnedag for Johnson og Hunt11:34 Droneforbud over Utøya og Utvika mandag11:29 Flere drept i selvmordsangrep i Mogadishu11:11 Strømmen tilbake i Asker11:10 Tidligere tennis-stjerne er død11:06 Zuccarello beholder nummer 3610:58 Nei til EU varsler ny Acer-debatt10:40 Mattilsynet frykter større smitterisiko fra gourmetkylling10:22 Israel river palestinske hus i Jerusalem-området10:04 Mann anholdt etter å ha forstyrret Solbergs 22. juli-tale09:45 IAEAs leder er død09:38 «Det var ingen naturkatastrofe. Det var et politisk attentat»09:38 Partiet til Ukrainas president ligger an til absolutt flertall i nasjonalforsamlingen09:36 NVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:00 Nasjonal minnemarkering for 22. juli08:54 Nyhetsbyrå: 17 pågrepet i Iran for CIA-spionasje08:42 Pirater angrep lasteskip ved Singapore08:14 Jeger- og fiskerlag i Finnmark frykter invasjon av den russiske pukkellaksen08:03 Person pågrepet for hakekors-hærverk på 22. juli-minnesmerke i Tønsberg07:37 Skrekktakling overskygget nytt tap for Liverpool06:45 Stikkskadene til mannen som ble funnet i Oslo var et uhell06:44 Ryerson håper at Bundesliga-spill skal gjøre ham landslagsaktuell06:04 99,98 prosent frammøte ved valg i Nord-Korea06:04 Mann pågrepet for å ha tent på biler i Hamar05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:26 Flerbruksanlegg nedbrent i Rogaland05:09 Borgerrettsveteran mener Trump er rasist04:19 Slutten i sikte for hetebølge i USA03:46 Ventura sikret seg plass på PGA-touren02:52 Ny dyster drapsrekord i Mexico02:30 Ny metode kan varsle om utbrudd av lakselus01:57 Pompeo roser Mexico for å ha bremset migranttilstrømningen01:51 Skuespillerne vil ha betalt for strømming av teaterforestillinger01:02 Puerto Ricos guvernør tar ikke gjenvalg01:01 Ny app skal belønne bilførere som ikke bruker mobilen under kjøring00:35 Bolsonaro mener Amazonas-rapport skader Brasils renommé00:16 May holder krisemøte om Iran00:02 Flere byer på Østlandet kan miste nye togstasjoner22:43 Brødre tiltalt for drapsforsøk i Oslo22:29 Partier får millioner fra eiendomsbransjen til valgkamp22:27 Kunstscoring da Molde senket Sarpsborg22:23 Fagforbundet vil ha lovfestet boikott av Israel-handel22:17 Tre personer sendt til sykehus etter trafikkulykke i Røyken21:54 Aalesund vant på overtid – storseier for Start21:52 Engblom senket Kongsvinger21:51 Sjølstad ble helten for Molde21:40 Storbritannia vurderer sanksjoner mot Iran21:23 Norge ute av G19-EM etter sjansesløseri20:23 Valgseier til Zelenskyjs parti i Ukraina20:23 De norske hopperne langt bak i Polen20:22 Brann slo tilbake etter nedturen i Europa20:21 Stoltenberg kaller situasjonen i Hormuzstredet alvorlig20:18 Abe fikk ikke stort nok flertall til å endre grunnloven20:00 Hjemmeseier for Fram Larvik over Bærum19:56 Seieren glapp for Asker19:55 Aalesund seiret i målfest19:53 Hjemmeseier for Sandnes Ulf over Ull/Kisa19:53 Raufoss seiret i målfest19:52 Berg Sande sikret seieren for Nest-Sotra19:51 Brann-seier over Stabæk19:51 Nunez Godoy sikret poeng for Skeid19:50 Tredje tap på rad for Tromsdalen19:49 Fjerde strake tap for HamKam19:48 Stoltenberg om kaoset 22. juli: – Det var et totalt sjokk19:22 Shane Lowry forsvarte ledelsen og vant British Open18:52 Forsker: Flere skoleelever har ikke noe forhold til 22. juli
Siste nytt
18:14PengerPante-nedtur på børsen17:55NorgeSiktet mann i 40-årene avhørt etter dødsfall i Telemark17:34PolitikkJo Swinson ny leder for de britiske Liberaldemokratene17:30SportMedaljevinnere sendte rørende hilsen til kreftsyk konkurrent17:15VerdenBritisk-iransk kvinne tilbake i fengselet i Iran17:13NorgeBonde fradømt rett til dyrehold17:11PengerWashington Post: Huawei bidro til mobilnett i Nord-Korea16:58SportHorton fikk advarsel for protesten mot Sun16:40PolitikkStøre: 22. juli var høyreekstrem terror ment å ramme Arbeiderpartiet16:31NorgeVaretektsfengsling av voldtektssiktet bergenser opprettholdes16:30VerdenValget snur opp ned på ukrainsk politikk16:09NorgeSkogbrann utenfor Alta16:03VerdenMayday fra fly: – Et mirakel at det klarte å lande16:00VerdenTyskland deler ikke USAs syn på Iran15:47NorgeFarenivået senket til gult igjen ved Veslemannen15:32NorgeSolberg kan ikke love å beholde 22. juli-senteret i regjeringskvartalet15:27MotorIngeniør-rapport slår alarm om tilstanden på norske veier15:24NorgeMann hentet opp av vannet i Halden14:20VerdenMange fanget i brennende bygning i Mumbai14:02NorgeOver en million fisk fanget av turister så langt i år13:48ReiseKritiserer SAS: – Høyt sykefravær og lav tilfredshet13:43VerdenBritisk parlamentsmedlem tiltalt for overgrep13:37VerdenIran frigir de første bildene fra innsiden av Stena Impero13:10NorgeKollisjon mellom utrykkende ambulanse og personbil13:10VerdenPartikontor i Berlin evakuert etter bombetrussel13:08NorgeFra nord til sør vil gradestokken nå 30 grader og kanskje enda mer12:56NorgeHøyesterett skal behandle anken til kvinne (70) dømt for å ha kalt samfunnsdebattant kakerlakk12:50VerdenKenyas finansminister pågrepet for korrupsjon12:42SportRosenborg kan møte AIK og Tarik Elyounoussi12:12VerdenPortugal kjemper mot flammene11:53NorgeBjørn skutt i Finnmark11:52VerdenSavnet fransk ubåt funnet i Middelhavet etter over 50 år11:41VerdenDrept så brutalt at identifiseringen tok tre dager11:37VerdenSkjebnedag for Johnson og Hunt11:34NorgeDroneforbud over Utøya og Utvika mandag11:29VerdenFlere drept i selvmordsangrep i Mogadishu11:11NorgeStrømmen tilbake i Asker11:10SportTidligere tennis-stjerne er død11:06SportZuccarello beholder nummer 3610:58PolitikkNei til EU varsler ny Acer-debatt10:40Helse og livsstilMattilsynet frykter større smitterisiko fra gourmetkylling10:22VerdenIsrael river palestinske hus i Jerusalem-området10:04NorgeMann anholdt etter å ha forstyrret Solbergs 22. juli-tale09:45VerdenIAEAs leder er død09:38Norge«Det var ingen naturkatastrofe. Det var et politisk attentat»09:38VerdenPartiet til Ukrainas president ligger an til absolutt flertall i nasjonalforsamlingen09:36NorgeNVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:00NorgeNasjonal minnemarkering for 22. juli08:54NorgeNyhetsbyrå: 17 pågrepet i Iran for CIA-spionasje08:42VerdenPirater angrep lasteskip ved Singapore08:14NorgeJeger- og fiskerlag i Finnmark frykter invasjon av den russiske pukkellaksen08:03NorgePerson pågrepet for hakekors-hærverk på 22. juli-minnesmerke i Tønsberg07:37SportSkrekktakling overskygget nytt tap for Liverpool06:45NorgeStikkskadene til mannen som ble funnet i Oslo var et uhell06:44SportRyerson håper at Bundesliga-spill skal gjøre ham landslagsaktuell06:04Verden99,98 prosent frammøte ved valg i Nord-Korea06:04NorgeMann pågrepet for å ha tent på biler i Hamar05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:26NorgeFlerbruksanlegg nedbrent i Rogaland05:09VerdenBorgerrettsveteran mener Trump er rasist04:19VerdenSlutten i sikte for hetebølge i USA03:46SportVentura sikret seg plass på PGA-touren02:52VerdenNy dyster drapsrekord i Mexico02:30NorgeNy metode kan varsle om utbrudd av lakselus01:57VerdenPompeo roser Mexico for å ha bremset migranttilstrømningen01:51NorgeSkuespillerne vil ha betalt for strømming av teaterforestillinger01:02VerdenPuerto Ricos guvernør tar ikke gjenvalg01:01NorgeNy app skal belønne bilførere som ikke bruker mobilen under kjøring00:35VerdenBolsonaro mener Amazonas-rapport skader Brasils renommé00:16VerdenMay holder krisemøte om Iran00:02NorgeFlere byer på Østlandet kan miste nye togstasjoner22:43NorgeBrødre tiltalt for drapsforsøk i Oslo22:29PolitikkPartier får millioner fra eiendomsbransjen til valgkamp22:27SportKunstscoring da Molde senket Sarpsborg22:23PengerFagforbundet vil ha lovfestet boikott av Israel-handel22:17NorgeTre personer sendt til sykehus etter trafikkulykke i Røyken21:54SportAalesund vant på overtid – storseier for Start21:52SportEngblom senket Kongsvinger21:51SportSjølstad ble helten for Molde21:40VerdenStorbritannia vurderer sanksjoner mot Iran21:23SportNorge ute av G19-EM etter sjansesløseri20:23PolitikkValgseier til Zelenskyjs parti i Ukraina20:23SportDe norske hopperne langt bak i Polen20:22SportBrann slo tilbake etter nedturen i Europa20:21PolitikkStoltenberg kaller situasjonen i Hormuzstredet alvorlig20:18PolitikkAbe fikk ikke stort nok flertall til å endre grunnloven20:00SportHjemmeseier for Fram Larvik over Bærum19:56SportSeieren glapp for Asker19:55SportAalesund seiret i målfest19:53SportHjemmeseier for Sandnes Ulf over Ull/Kisa19:53SportRaufoss seiret i målfest19:52SportBerg Sande sikret seieren for Nest-Sotra19:51SportBrann-seier over Stabæk19:51SportNunez Godoy sikret poeng for Skeid19:50SportTredje tap på rad for Tromsdalen19:49SportFjerde strake tap for HamKam19:48NorgeStoltenberg om kaoset 22. juli: – Det var et totalt sjokk19:22SportShane Lowry forsvarte ledelsen og vant British Open18:52NorgeForsker: Flere skoleelever har ikke noe forhold til 22. juli
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus