Marte Wulff: «Jacket»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pen og pyntelig, om enn noe anonym debut fra Marte Wulff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marte Wulff, «Jacket»

(It's Definately Records/Sonet)

Årets første norske debutplate kommer fra den Oslo-baserte Kristiansanderen Marte Wulff. Kanskje mest kjent fra sitt samarbeid med Thom Hell (er med i backingbandet hans, The Love Connection), prøver den pianospillende vokalisten seg på egenhånd med albumet «Jacket».

Dyktig vokal


Hovedsakelig tuftet på pianobasert kosepop, gir Wulff til tider bevis på solide og oppegående musikalske kvaliteter.

Det er forsåvidt nærliggende å trekke frem den hyggelige radiohiten «Carousel (Of Love)» (blant annet kjent fra en Cubus-reklame), men pene komposisjoner som «Skin» og «Down The Rails», samt inderlige «Melting Ice» står seg faktisk langt bedre enn den heller sukkersøte karusellen.


Det er ikke akkurat revolusjonerende greier, men Wulff synger bra samtidig som hun viser at hun kan komponere pene pop-låter.



Aller best er likevel den utmerkete «Lady», samt det skjulte sporet minuttet etter «Carousel (Of Love)» er over (kan noen vennligst forklare meg hva poenget med skjulte spor egentlig er?). Uansett er dette snakk om to særdeles solide låter, og symptomatisk nok er det også disse som skiller seg mest fra resten av materialet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stigmatiserende piano


Greia med Marte Wulff er at hun bruker mye piano og at hun har en vokal som likner på Tori Amos (iallfall når pianoet styrer låtene).

Når hun da leverer låter som «Song To Save You» og «Over Again», blir det som dvaske kopier av nevnte Amos. Ellers må det nevnes at låter som «Run», «The Boat» og «Jacket» blir både for anonyme og kjedelige i formen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir rett og slett for lite særpreg og temperament!



Til tross for dette, må det likevel sies at Marte Wulff viser såpass bra tendenser som soloartist at dette etter all sannsynlighet ikke er siste plate fra den kanten.

Men det er kanskje lov til å håpe på at hun i fremtiden får litt hjelp til å lage enda mer interessante låter og tilhørende arrangementer. I mellomtiden får for all del hun fortsette med sin vokale rolle i The Love Connection; for der er hun briljant!

En pen og pyntelig, men likevel meget svak firer.
• Marte Wulff har releasekonsert på Cafe Mono i Oslo i dag, og er en av artistene som skal spille på by:larm i Tromsø i februar.

Låter:


1. Run
2. Lady
3. Song To Save You
4. The Boat
5. Over Again
6. Skin
7. Use Your Head
8. Jacket
9. Melting Ice
10. Down The Rails
11. Carousel (Of Love)

Spilletid:

40.07

Marte Wulff: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser

ABC Startsiden:


Musikk
Musikkanmeldelser