Bondevik oppretter fredssenter i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik stiller seg i spissen for et senter som skal arbeide for fred og menneskerettigheter. Store norske bedrifter sikrer driften i fem år framover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik stiller seg i spissen for et senter som skal arbeide for fred og menneskerettigheter. Store norske bedrifter sikrer driften i fem år framover.

Bondevik presenterte den nye stiftelsen på Nobels Fredssenter mandag, og ved sin side hadde han stortingspresident Thorbjørn Jagland, som går med som styreleder. Einar Steensnæs, en mangeårig venn og medarbeider av Bondevik, blir direktør for senteret.

- Det er en gammel drøm som går i oppfyllelse. Jeg har lenge tenkt at når jeg slutter i politikken, skal jeg vie all min tid til fattige og forfulgte. Vi skal gradvis bygge oss opp, slik at det blir full drift fra høsten av, da med 5-6 personer på heltid, sier Bondevik.

Senteret skal samarbeide nært med Carter-senteret, Kim Dae-jung Biblioteket og Ahtisaaris stiftelse i Helsingfors. Ved full drift er kostnadene beregnet til 8-10 millioner kroner årlig, og dette er så godt som dekket inn. Driften er sikret i fem år framover.

(©NTB)

(Foto er fra Bondeviks tid som statsminister)