Å finne frem på Internett

Vi viser deg hvor du kan finne frem på Internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å finne frem på Internett kan til tider fremstå som den reneste ekstremsporten for uinnvidde.

Det er en jungel der ute, og på samme måte som du trenger kart og kompass for å orientere deg i jungelen, trenger du også hjelpemidler på Internett.

Mange av oss har ikke den ringeste anelse om hvor vi skal begynne å lete, noe som ikke er det minste rart.

Hvordan finner du for eksempel ut hvor mange filmer Aksel Hennie har medvirket i, eller om planten Amaryllis trenger mye eller lite vann?

Å bla seg frem manuelt til sidene vil være en jobb som krever ukevis med ferie, bøtter med kaffe og en engels tålmodighet.

Det sier seg selv at det ikke er en jobb for normale mennesker som deg og meg.

Du trenger et verktøy - et verktøy som hjelper deg å finne frem til ønsket informasjon. Vi snakker selvsagt om et søkeverktøy, og dersom du har brukt Internett en stund, vet du antakelig hva jeg snakker om.

Søking på Startsiden

Startsiden finnes en samling søkeverktøy som kalles

ABCsøk

. Disse lar deg søke i flere ulike kategorier, som er lett tilgjengelige med et enkelt museklikk. Oppdelingen i kategorier gjør at du kan søke mer spesialisert etter det du er ute etter.

Etter at du har skrevet inn ønsket søkeord og klikket på

Søk

, presenteres resultatene i ABCsøk.

Øverst på denne siden finner du såkalte arkfaner. Disse inneholder de samme kategoriene som på forsiden av Startsiden (se bildet over).

Jeg skal nå gjennomgå de ulike kategoriene.

Norge


I denne kategorien søker du blant Startsidens 80 000 pekeroppføringer. Hver eneste peker er gjennomgått, kvalitetsvurdert og godkjent av en redaksjon. Resultatene herfra holder derfor en høyere kvalitet enn de fleste andre søk. Viktigheten av dette må ikke undervurderes, for noe av problemet med søking på nettet, er den varierende kvaliteten på søketreffene.

Verden


Når du velger å søke i verden, bruker du Google, som du sikkert har hørt om. Google er per dags dato fremdeles den søkemotoren som gir flest treff.

Tlf 1881


Søket bruker databasen til Opplysningen 1881. De er Norges desidert største aktør på nummeropplysning. De har landets mest oppdaterte database, tilgjengelig 24 timer i døgnet.

Shopping


Søket er koblet opp mot prissammenligningstjenesten DinPris. Tjenesten er en objektiv og uavhengig produkt- og prissammenligningstjeneste som hjelper deg med å finne riktig produkt, riktig pris og riktig butikk på nettet.
Her finner du alt mellom himmel og jord: blomster, mobiltelefoner, spill, briller, flatskjerm-TV'er, sminke, kameraer, hageverktøy, musikkinstrumenter, filmer, snacks - kort sagt alt du kan tenke deg å kjøpe på nett.

Nyheter


Nyhetssøket lar deg søke fra norske nettaviser og andre nyhetskilder. Per i dag hentes informasjonen fra 95 kilder.

Emne


Dersom du er ute etter en samling nettsteder for å finne informasjon om et generelt tema anbefaler jeg ABCSøk: Emne. Dette er et emnesøk i ABC Startsidens emnekatalog over nettsteder, og her vil du finne kategorier som dekker de fleste tema.

Bedrift


Bedriftssøket bruker 1881s firmadatabase. Søkeresultatene kommer med telefonnummer, adresse og webadresse for de som har det.

Kart


Kartsøket bruker 1881s kartsøk og veivisningstjeneste. Du kan søke på navn, adresse, postnummer, kommune med mer.Les mer i Neste Klikk:
Nett Nett

Nett

Personvernpolicy