Færre legebesøk med Harry Potter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han overvinner drager og monster-edderkopper. Nå løser Harry Potter flere utfordringer - han holder små ulykkesfugler unna legevakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken er levert av mozon.no

Er du redd for at barna dine skal skade seg, bør du vurdere å ta turen til bokhandelen. For en studie gjort av leger ved John Radcliffe Hospital i England viser at antall barn som oppsøkte legevakten ble halvert de helgene en Harry Potter bok ble lansert.

Legene registrerte antall barn som besøkte legevakten gjennom en sommer. I de helgene det ikke var noen Harry Potter-lansering, var det et gjennomsnitt på 67 barn hos legevakten.

I helgene der et nytt Potter-eventyr inntok bokhandlene, falt antall barnebesøk til rundt 36. Dette til tross for at solen skinte, og man hadde forventet at flere barn var ute og lekte.

Resultatene er publisert i det engelske tidsskriftet the British Medical Journal.

Potter mindre farlig enn skateboard


Legene mener årsaken til dette er at lesing er mindre farlig enn skateboard, rollerblades og andre utendørs aktiviteter, som involverer høy fart, hjul og skarpe kanter. Stephen Gwilym ved Radcliffe Hospital sier Potter-effekten har gjort stort utslag i arbeidsmengden hennes.

- Jeg jobbet de helgene det var ny Potter-lansering og jeg merket virkelig forskjellen, sier hun.

Legene sier at lesing er en effektiv måte å hindre barneulykker men at det kan være ufordelaktig at barna er i mindre aktivitet.

Siden første Harry Potter lansering i 1997, har serien solgt 270 millioner kopier i 62 språk.

I Norge er det hittil solgt i overkant av 860 000 Harry Potter bøker.

(Tekst og foto: www.mozon.no)