Bakeri for bikkjer

Artikkelen fortsetter under annonsen

En prisbelønt baker har åpnet et eget bakeri for hunder i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Mon Bon Chien» er populært blant fjonge kjæledyr. (Foto: parlerparis.com)«Mon Bon Chien» er populært blant fjonge kjæledyr. (Foto: parlerparis.com)

Å være kjæledyr i fasjonable Paris kan ikke akkurat karakteriseres som et hundeliv. Nå har bortskjemte vofser til og med fått sitt eget bakeri i metropolen.

«Mon Bon Chien» selger blant annet bacon-kjeks formet som katter og småkaker laget av «fois gras» (gåselever) formet som bein.

Eieren av bakeriet heter Harriet Sternstein og flyttet til Paris fra USA med labradoren Sophie-Marie.

Det var labradoren som inspirerte Harriet til å starte den nye forretningsvirksomheten. Den dyrekjære damen (som også er en prisbelønt baker) bestemte seg for at den beste måten å tjene til livets opphold på var å kombinere sine to største lidenskaper - bakverk og kjæledyr.

- Jeg lager alt i butikken. Hver dag lager jeg 200-300 kjeks i tillegg til spesielle ordre, forteller Sternstein

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

til BBC

.

Populært tiltak

Og ifølge eieren strømmer pariserne til butikken.

- Først synes de det er morsomt og kjøper det de synes ser søtest ut. Så kommer hundene tilbake og velger den smaken de liker best.

Harriet forteller videre at hun varierer smaken på det hun selger etter de ulike høytidene som jul, halloween og valentines.

Kjeksene kan også spises av mennesker, men Harriet anbefaler kunder på to bein å bruke jekslene dersom de vil gi seg i kast med det heller spesielle bakverket.