Bærumspolitiet skal bistå lensmannen i Hemsedal

Politifolk fra Asker og Bærum skal bistå lensmannen i Hemsedal med fulle ungdommer fra hovedstadsområdet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandvika (NTB): Neste nyttår vil politifolk fra Asker og Bærum bistå lensmannen i Hemsedal med å få kontroll med fulle ungdommer fra hovedstadsområdet.

Tirsdag har ordføreren i Hemsedal innkalt til krisemøte for å diskutere situasjonen etter en jule- og nyttårshøytid preget av ungdomsfyll, slagsmål og hærverk. På møtet kan han informere om tilbudet fra politimester Torodd Veiding i Asker og Bærum, som ønsker å sende egne politimenn til skikommunen.

- Dette dreier seg om ungdom fra Bærum som har for høy sigarføring i sin oppførsel. Det kan virke som om de tror at det er fritt fram til å gjøre som man vil, men de skal få lære at sånn er det ikke, sier Veiding til Aftenposten.

- Da jeg hørte om de store problemene med «mine» ungdommer, tok jeg kontakt med det lokale politiet og sa at vi ikke kan finne oss i slike tilstander. Derfor har jeg lovet at vi skal bistå med mannskaper ved neste nyttårsfeiring, sier han.

I Hemsedal mener enkelte lokalpolitikere at turistnæringen delvis har seg selv å skylde for alt spetakkelet.

- Næringen taler med to tunger. Det er enighet om at Hemsedal skal ha en familieprofil, men på P4 går en reklame der det heter «Ta med deg gjengen og kom til Hemsedal». Gjengen? Det er ikke bestemødre man snakker om her, sier kommunepolitiker Martin Lindal (SV) til Nationen. (©NTB)

Personvernpolicy