Ny rekord i SMS- og MMS-trafikken på nyttårsaften

Nordmenn ønsket godt nyttår med mobilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 25 millioner tekstmeldinger (SMS) og nærmere en million bildemeldinger (MMS) gikk gjennom Telenors mobilnett på nyttårsaften i år. Det er ny rekord, både for tekst- og bildemeldinger.

- Vi hadde forventet oss nye rekorder, og registrerer med tilfredshet at selv om noen vil kunne ha opplevd noen forsinkelser i forbindelse med sending og mottak av meldinger, så har mobilnettet holdt også i år , sier Jon Erik Haug, leder for mobil i Telenors norske virksomhet i en pressemelding.

På nyttårsaften i fjor, som hadde den tidligere rekorden, sendte glade nordmenn over 19 millioner tekstmeldinger og nesten en halv million bildemeldinger. Før nyttårsaften 2004 installerte Telenor en ekstra sms-sentral, noe som gjorde at man kunne ta unna mer enn dobbelt så mye trafikk uten forsinkelser. Likevel vil det ikke være mulig å sikre seg fullstendig mot forsinkelser når antallet meldinger skyter kraftig i været i løpet av meget kort tid.

- Når antall meldinger som går gjennom nettet overstiger 1 000 i sekundet, begynner det å bli kritisk. Da vil det kunne oppleves forsinkelser. Men meldingen blir ikke borte, er den sendt fra avsenderen, lagres den hos oss og sendes videre så snart kapasiteten er der, sier Haug.

Telenor har nærmere 70 000 kunder som har en 3G-telefon som støtter videosamtale, og de første tilbakemeldingene tyder på at flere også benyttet denne anledningen til å teste ut hvordan videosamtale fungerer. Videosamtaler er gratis for Telenors kunder ut april 2006.


Personvernpolicy