Ny giv etter jul

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en uke med julefeiring, bærer det for de fleste tilbake på jobb i dag. Hvordan skal du takle det?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Foto: mozon.no)(Foto: mozon.no)

Første dag på jobb etter en ferie er alltid tung. Men etter juleferien kan dagen virke enda tyngre enn etter sommeren. Når sommerferien tar slutt, er det fremdeles lyst ute omtrent hele døgnet. Du er brun og føler deg sommerfrisk. Og du kan glede deg til jul.

Men etter jula er det annerledes. Det er bekmørkt ute når du drar til jobb. Du har antakeligvis lagt på deg noen kilo og er vinterblek. Og det er lenge til sommeren.

Så hvordan skal man da komme tilbake på jobb etter juleferien med friskt mot? Her er noen tips.

Gå ut


Ta deg en tur ut midt på dagen. På den måten får du et glimt av solen hver dag. Og hvis mørket gjør deg trist, kan du tenke på at sola har snudd. Du går lysere tider i møte, selv om det kanskje er vanskelig å tenke på nå.

Lag en plan


Et nytt år har startet. Lag en plan for det nye året. Har du lyst til å reise? Hva vil du gjøre i sommer? Kommer det en ny film på kino du vil se? Ved å legge hyggelige planer blir det mer å glede seg til.
Artikkelen er levert av

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

mozon.no

Nyttårsforsetter


Du trenger ikke sette de vanskeligste forsettene. I stedet for å gå ned ti kilo, kan du jo gå ned fem? Og du kan jo ha et så enkelt forsett som at du vil bruke mindre penger, bruke mindre tid foran TV'en eller lære deg en ny ting.

Ikke så langt


Tar du sommerferie i august, blir det et langt halvår. Det er derfor lett å gå inn i det med en følelse av at det er en evighet til du kan slappe ordentlig av. Men slik er det ikke. Påska kommer med noen deilige fridager i april. Mai kryr av fridager, og når juni kommer er du så nærme sommerferien at det ikke er så slitsomt å jobbe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ta deg fri


Holder det ikke å tenke på fridagene som kommer? Ta en ferieuke i februar. Du trenger ikke bruke alle ferieukene om sommeren. Reis til et varmt sted - eller kanskje på fjellet for å stå på ski?

Salg


Etter jul begynner salget, og du kan kjøpe deg alle de tingene på ønskelisten som du ikke fikk til jul!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gaver


Hvis du fikk noe fint til jul, kan du bruke tid på å glede deg over det. Hør på den nye cd'en, test ut det nye dataspillet eller bruk de nye skiene.

Jula varer helt til påske


Hjelper ikke noen av de nevnte tipsene? Da får du rett og slett leve etter sangen om at jula varer helt til påske. Spis ribbe, pinnekjøtt og mandelpoteter, kos deg med nissesjokolade og syng julesanger helt til påska kommer.

(

Mozon.no

)