Meny

Rom for utetid - den beste julegaven til deg selv?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Romjulen er her. Og høytiden gir oss de «påtvungne» fridagene som gudskjelov redder oss på tampen av hvert år! Vi gir deg tips om hvordan du kan utnytte romjulen til det fulle.

Anette Isachsen (28) er utdannet fra Norges Idrettshøgskole, og arbeider i dag som salgs- og markedskoordinator i ABC Startsiden.(Foto: Elise Nyborg Eriksen)Anette Isachsen (28) er utdannet fra Norges Idrettshøgskole, og arbeider i dag som salgs- og markedskoordinator i ABC Startsiden.(Foto: Elise Nyborg Eriksen)

Etter julestria, syv sorter, lukt av flesk og furunål, skal det nå samles krefter til det nye året. Romjulen gir oss kvalitetstid med familie og venner, eller rett og slett bare tid for seg selv. Stressnivået skal senkes og batteriene lades, og opplagte skal vi vende tilbake til striskjorta på nyåret - fulle av energi og entusiasme.

Fridagene går fort, så her gjelder det å henge i stroppen og bruke dem på best mulig måte.

Romjulen kan for noen være en tung tid. Fysisk aktivitet gir overskudd og virker positivt på humøret, og kan dermed gi en lysere mørketid. Å være ute i friluft og gjøre andre aktiviteter enn vanlig er en god energikilde.

Ut på tur

(Foto: www.loc.gov)(Foto: www.loc.gov)

Noen kan ikke vente med å få ski på beina, mens andre nøyer seg med en tur i nabolaget. Friluftsliv er for alle og det man har uante muligheter. Og det beste: Det det trenger ikke koste deg ei krone!

Dersom lommeboken har fått svi etter førjulstidens forbruk, vil andre alternativer enn dyre skiheiser komme godt med.

Derfor vil jeg komme med noen utetips for deg som ønsker innspill til romjulens aktiviteter. Ta med venner, familie eller bare vær for deg selv. Du bestemmer innholdet!

Dra frem sparken


Selv var jeg i Røros i begynnelsen av desember. Friluftslivets år 2005 ble feiret, og julestemningen veltet over meg da jeg befant meg i Kirkegata (for øvrig midt i akekonkurransen for barna). Sparker var å se overalt, og jeg ble inspirert til å dra på loftet for å finne frem en god gammaldags muffe. Er det føre, er det sparke-tid!

Kunstløp-konkurranse


Jakt etter dyrespor. (Foto: www.wildwatch.org)Jakt etter dyrespor. (Foto: www.wildwatch.org)

Skøyter hører til på denne tiden av året, men prøv en kunstløp-konkurranse. Jeg kan garantere mange morsomme «kodak-moments»! Sett opp egne kriterier for hva som kreves for å få bronse, sølv og gullmedalje, eller følg dette

skolemerket

: Kunstløpsskøyter er ikke et krav.

Dyrespor-jakt


Ta med barna på jakt etter dyrespor. Lærerikt og moro, samtidig som man er ute i aktivitet. En håndbok under armen kan anbefales, for det kan jo tenkes at man lærer noe nytt underveis. Eller søk i vårt

ABCSøk

etter dyrespor.

Bål og pinnebrød


Er du lei av ribbe og annen julemat, kan

pinnebrød

på bål være et alternativ.

Skitur


For mange blir det årets første skitur i romjulen, og selv på Østlandet er

Lag et nyttårsrenn. (Foto: upload.wikimedia.org)Lag et nyttårsrenn. (Foto: upload.wikimedia.org)

det gode skimuligheter. Ønsker du noen

smøretips, kan du lese mer om det her

.

Lag eget nyttårsrenn


Det er alltid moro med aktiviteter på nyttårsaften, både for store og små. Bruk hagen, skogen eller nærmiljøet, og vær kreativ på utstyrsfronten.

Et pyntetips på tampen:

Lag islykter


Lag en nydelig lykt.Lag en nydelig lykt.

Pynt med islykter på tunet, gårdsplassen eller utenfor blokka.

1. Sett et syltetøyglass på hodet ned i en bøtte.

2. Fyll bøtta med vann, sett den ut, og la det fryse til is.

3. Snu lykten på hodet og putt et lys i glasset.

Det blir ekstra fint hvis man også putter blomster (f.eks. roser) i vannet før det fryser til.

PS: Snøballkrig er undervurdert, og julematen smaker ekstra godt med røde julekinn.

Ha en riktig god og frisk juletid!


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus