Hyllest til henrettet eksgjengleder i Los Angeles

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både borgerrettighetsledere, rapstjerner og maskerte gjengmedlemmer deltok tirsdag i begravelsen til Tookie Williams som ble henrettet i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Los Angeles (NTB-Reuters-AFP): Rundt 2.000 mennesker var samlet i kirken i Los Angeles og på parkeringsplassen rundt kirken da Williams ble hyllet av borgerrettighetslederen Jesse Jackson, lederen for Nation of Islam, Louis Farrakhan og Bianca Jagger, Mick Jaggers tidligere hustru.

Andre som talte i begravelsen var rapsangeren Snoop Dogg og komikeren Jamie Foxx, som ledet kampanjen for å redde livet til Williams.

- Tookie er død, men vi er ikke blitt tryggere, sa Jackson i sin tale. Han la til at Williams ville fortsette å leve gjennom litteraturen og i sinnene til dem som støttet ham.

Williams ble henrettet i forrige uke etter at Californias guvernør Arnold Schwarzenegger nektet å omgjøre dødsstraffen til livsvarig fengsel.

Williams var dømt til døden for fire drap i 1979 og for å ha vært med på å grunnlegge den beryktede Crips-gjengen i Los Angeles.

(©NTB)