Meny

Tok farskapstest - mistet omsorgsrett

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En alenefar på Sørlandet må gi fra gutten han trodde var sin egen tre år gamle sønn. En annen mann krevde farskapstest og resultatet viste at ingen av de to var den biologiske faren.


Kristiansand (NTB): Den 31 år gamle mannen var samboer med barnets mor inntil for drøyt to år siden. Da forholdet tok slutt, overtok 31-åringen omsorgen for den da sju måneder gamle gutten.

Mannen hadde stor glede av forholdet til gutten han trodde var sin egen sønn. Men i høst gjorde en annen mann krav på farskapet. En farskapstest viste at ingen av de to mennene var guttens biologisk far, melder NRK.

Dermed mister 31-åringen omsorgen for gutten han har oppdratt som sin egen sønn. Moren vil ha ham tilbake, men det sier barnevernet nei til. Gutten ender dermed i fosterhjem.

31-åringen får ikke være fosterfar siden han er enslig og har dårlig økonomi. I tillegg legger barnevernet vekt på at samarbeidet med moren er vanskelig. 31-åringen ønsker å bli tilkjent farskapet, men det er umulig etter dagens lovverk.

Eksperter reagerer sterkt på behandlingen 31-åringen nå får.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus