Meny

Sykehus lar pasienter begå selvmord

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et sykehus i Sveits tillater at pasientene tar livet av seg mens de er innlagt.

Zürich (NTB-Reuters): Et sveitsisk sykehus har besluttet å tillate at dødssyke pasienter begår selvmord mens de er innlagt.

Universitetssykehuset i Lausanne er det første i landet som tillater denne praksisen. Tidligere har sykehuset sendt hjem pasienter som ønsker å dø, ofte med hjelp fra en av de sveitsiske organisasjonene for assistert selvmord.

Aktiv dødshjelp er ulovlig i Sveits, men landet har en av verdens mest liberale lover i forhold til selvmord. De senere årene har mange dødssyke pasienter reist til landet for å ende livet der under kontrollerte forhold.

Flere krav må oppfylles for at en pasient skal få anledning til assistert selvmord ved sykehuset i Lausanne, opplyser sykehusets ansvarlige for juridiske og etiske forhold, Alberto Crespo. Aktuelle pasienter må være oppgitt av legene, i stand til å foreta beslutninger og psykisk friske. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus