Kebab Connection

Lettfordøyelig miks av fast-food, Kung Fu og kulturkonflikter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste årene har det ikke akkurat skortet på filmer som handler om etniske konflikter, i et stadig mer flerkulturelt Europa. Den mest vellykkede

sålangt er kanskje svenske «Jalla, Jalla!», og jeg blir vel ikke veldig overrasket dersom regissør Anno Saul, som står bak «Kebab Connection», har sett og digger Josef Fares komedie.


Kung Fu-reklame


Filmen kretser rundt den unge Ibo Ibrahim som drømmer om å bli Tysklands første Kung Fu-regissør. På veien mot målet lager han en nokså

(Foto: Corianderfilm)(Foto: Corianderfilm)

bisarr reklamefilm for onkelens kebab-sjappe. Publikum simpelthen elsker reklamen og strømmer til for å kjøpe fast-food. Framtiden til Ibo ser i grunnen nokså lys ut inntil kjæresten Titzi forteller at hun er gravid. Ettersom Ibo er tyrkisk og Titzi er tysk tårner kulturkonfliktene seg opp.

Tyrkiske menn triller nemlig ikke barnevogn og bør absolutt ikke sette barn på jenter fra andre land. Ibos familie går selvsagt fra konseptene og pappaen, som er familiens overhode, kaster ham ut sporenstreks. Ikke ukjent materiale med andre ord.

En salig miks


Grunnhistorien i «Kebab Connection» er altså ganske standard, men gjennomførelsen av filmen er til tider nokså interessant.Det er mulig du liker «Kebab Connection» dersom du likte:

Jalla, Jalla!


Import/Eksport

Særlig kommer dette av at regissør Saul nærmest bobler over av skaperglede og entusiasme, ikke ulikt hovedpersonen i filmen. Han eksperimenterer med stilarter som kung-fu, crazy-komedie og action, og «Kebab Connection» er spekket med referanser til andre filmer.

Når det er sagt så gir filmen skuffende lite innsikt i kulturkonflikten mellom tyskere og tyrkere. Dette aspektet av komedien forsvinner litt innimellom sjanger-hopping, ståk og bråk.

«Kebab Connection» er alt i alt et nokså hyggelig, men forglemmelig møte med Tyskland anno 2005.

Kebab Connection: Offisielle hjemmsider


Personvernpolicy