Anthony Hamilton: «Ain't Nobody Worryin'»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Solid dose klassisk retrosoul fra Anthony Hamilton.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anthony Hamilton, «Ain't Nobody Worryin'»

(Sony/BMG)

2005 ser ut til å bli det året da årgangssoulen for alvor ble børstet støvet av.

Vi har sett tendensene en stund allerede (D'Angelo, Jill Scott, Angie Stone), men imponerende album fra trioen John Legend , Common og Kanye West har bare forsterket inntrykket om at soulen fra 60- og 70-tallet er i ferd med å resirkuleres med bravur.


Når da til og med soul-legenden Stevie Wonder omsider rører på kroppen (for første gang på 10 år), er det vel liten tvil om at den ekte soulen er tilbake!Neste mann ut er Anthony Hamilton, som i 2003 beviste sine soulkvaliteter med debutalbumet «Comin' From Where I'm From».

Klassisk soul


Nå foreligger oppfølgeren, «Ain't Nobody Worryin'», og nok en gang imponerer Hamilton med en skive breddfull av deilig soul og stjålne blikk tilbake til den gangen Curtis Mayfield, Sam Cooke, Stevie Wonder, Marvin Gaye og Isaac Hayes regjerte musikkverdenen.

Bare hør på låter som den velklingende «Southern Stuff», tilbakelente «Can't Let Go», gospelen «Preacher's Daughter», reggea-influerte «Everybody», funky «Sista Big Bone» og avslutningskuttet «I Know What Love Is All About», og du vil høre en meget kompetent vokalist.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aller best er riktignok den aldeles suverene «

Where Did It Go Wrong»

, som er akkurat så tøff og sjelfull soulmusikk som det John Legend leverte på «Get Lifted».Glatt


På god gammel soulmaner, inneholder «Ain't Nobody Worryin'» selvsagt også überglatt sviskemusikk i form av «Pass Me Over», «Change Your World» og «Never Love Again». Litt synd egentlig, men sånn er nå engang soulartistene, og de utviser sjelden måtehold.

Et annet element som drar Anthony Hamilton bort fra den aller høyeste karaktersfære, er mangelen på umiddelbare knall-låter, for med unntak av «Where Did It Go Wrong» kommer Hamilton ikke helt i mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Imponerer


Men for all del. «Ain't Nobody Worryin'» er et meget bra soulalbum og Anthony Hamilton viser seg utvilsomt frem som en av de mest interessante vokalistene i sjangeren.

Han har nok enda noe igjen før han opererer på samme nivå som en John Legend, eller de gamle heltene for den saks skyld, men bra er det uansett.

Svak femmer.

Låter:


1. Where Did It Go Wrong
2. Southern Stuff
3. Can´t Let Go
4. Ain't Nobody Worryin'
5. The Truth
6. Preacher´s Daughter (med Tarsha' McMillan)
7. Pass Me Over
8. Everybody
9. Sista Big Bone
10. Change Your World
11. Never Love Again
12: I Know What Love Is All About

Spilletid:

53.46

Anthony Hamilton: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser

ABC Startsiden:


Musikk
Musikkanmeldelser