Nær enighet om nye klimaforhandlinger - uten USA

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klimakonferansen i Montreal nærmer seg enighet om et opplegg for å diskutere framtidige klimaforpliktelser. Men USA blir ikke med.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Montreal (NTB):
EU og de fleste utviklingslandene skal være nær enighet om et opplegg for diskusjonene om en ny avtale som kan følge opp Kyotoavtalen når den utløper i 2012.

- EU og u-landsgruppen G77 er mer samstemte. Men det er usikkert hvordan de to store, India og Kina, vil stille seg, sier generalsekretær Terje Killingland i Naturvernforbundet, som er i Montreal som observatør.

Klimakonferansen avsluttes fredag. Da skal de også presentere en ministererklæring om veien framover - om de klarer å bli enige.

Ingen venter seg en ministererklæring som vil redde jorda fra fortsatte klimaendringer. Det er ikke snakk om annet enn et forhandlingsopplegg for å finne ut hva som skal skje etter Kyoto.

Forslaget som sirkulerte torsdag kveld inneholdt ikke klare tidsfrister eller utslippsforpliktelser, men slår fast at en ny avtale må være på plass i god tid før Kyotoavtalen utløper i 2012.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kyoto-avtalen

, internasjonal avtale inngått i Kyoto, Japan, 10/12 1997 om reduksjon av drivhusgasser. Industrilandene forpliktet seg til å redusere sine utslipp av slike gasser med 5,2 % innen perioden 2008-12 i forhold til nivået i 1990. Et visst salg av utslippskvoter tillates. Avtalen trådte i kraft 16/2 2005, da den hadde blitt ratifisert av 55 av landene som skulle stå for minst 55 % av utslippene.

Les mer her.(Kilde: Caplex.no)