Sjekker på jobben

Artikkelen fortsetter under annonsen

Glem svette barer og kontaktannonser: Jobben er vår viktigste sjekkeplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flørter du med en kollega på jobben? Da er du langt ifra alene.

(Foto: mozon.no)(Foto: mozon.no)

Over halvparten av alle nordmenn i jobb har hatt et romantisk forhold til en kollega. Og kvinnene er aller verst.

Trives med romantikk


Tallene kommer frem i en europeisk undersøkelse som er gjennomført av rekrutteringsbyrået Monster.

54 prosent av alle norske menn og 56 prosent av kvinnene svarer ja på spørsmålet «Har du noengang hatt en romanse på jobben?».


Engelske kvinner er helt øverst på jobbflørt-toppen med 64 prosent av alle som svarte på undersøkelsen. Svenske kvinner og menn svarer omtrent som nordmenn, mens våre frilynte danske naboer overrasker med lave tall. Bare 42 prosent av de danske mennene hadde opplevd litt ekstra brusing i blodet på arbeidsplassen.

- Det kan komme mye ut av et godt arbeidsmiljø, og undersøkelser vi har gjort tidligere viser at nordmenn både er de som trives best på jobben, og de som har det beste forholdet til sine kolleger. Jobbromanser kan være en av grunnene til dette, sier nordisk markedssjef Charlotte Högfeldt i Monster Worldwide Scandinavia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Glede og motivasjon


Sexolog og psykolog Elsa Almås er også tilhenger av at du kan tillate deg en liten flørt på arbeidsplassen:Artikkelen er levert av

Mozon.no

- Flørt på jobben kan virke som en anerkjennelse og bidra til positiv energi og glede på arbeidsplassen. Flørten kan gjøre oss mer opplagt og motivere oss til å samarbeide mer og gjøre en god jobb, sier Elsa Almås til

Mozon

.

- Samtidig må man huske på å forvalte flørten på en god måte. Det at man flørter betyr jo ikke nødvendigvis at man har et forhold eller er utro mot sine partnere. Når grensene blir uklare og det oppstår press eller forskjellige forventninger, kan flørten få negative konsekvenser, advarer Almås.

Møtes på jobben


Den engelske forfatteren av «Sex on work», Judi James mener det er naturlig å innlede en flørt eller to på jobben.

- For mange er jobben den viktigste sosiale arenaen i livet. Med lange arbeidsdager blir det ikke mye fritid til å treffe andre mennesker, mener James.

Hun har også n

oen gode råd for de som gjerne vil ha en liten jobbflørt uten å risikere både jobb og ekteskap

.