Perfekt parlykke

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen ganger er to mennesker en perfekt match. Her er syv grunner til hvorfor den store kjærligheten oppstår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen ganger er et smil og noen vennlige ord alt som skal til før kjærligheten blomstrer.

Tilsynelatende.

For i følge flørte-ekspertene har vi allerede sendt ut en lang rekke ubevisste signaler om livvstil, holdninger og personlighet som gjør at noen har funnet akkurat deg nesten uimotståelig.

Vil du vite mer? Her er de syv hemmelige lovene som avgjør hvem som tiltrekkes av deg og hvem du faller for:

1)

Førstefødt og minstemann

Førstefødte barn tar ofte mye ansvar og har høye ambisjoner. Dette tiltrekker andre førstefødte som er vant til rollen som ansvarlig og forsørger.

Barn nummer to er oftere i opposisjon til søsken og foreldre, et personlighetstrekk som gjør at de virker mer opprørske. Og attpåklattene som er sist i søskenflokken er oftere blide, morsomme og snille.

Opprørerne liker ofte andre rebeller eller de tilbakelente minstebarna, som igjen oftest finner noen andre med godt humør eller en spennende opprørsk innstilling.

2)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Like barn leker best


Hvis Julia Roberts faller for den sjarmerende Hugh Grant er det en usannsynlig kjærlighetshistorie. I alle fall på filmlerretet. I virkeligheten er romansen langt mer sannsynlig, fordi de begge er filmstjerner med den samme status og de samme utfordringene i hverdagen.

Sannheten er at de fleste vellykkede forhold oppstår mellom mennesker som har nogenlunde lik bakgrunn, utdannelse, religiøs tro og sosial status.

3)

Riktig kjemi


En god kjemi handler ikke bare om åndelig fellesskap, det er i høyeste grad snakk om den typen kjemi man måler i laboratorier.

For uansett hvor mye du vasker og steller deg, vil kroppen fortsatt skille ut såkalte feromoner som forteller omverdenen litt om hvem du er og hvordan du har det. Ubevisst registrerer du også andre menneskers feromoner og blir tiltrukket av de som sender ut duftsignaler som matcher dine egne.

4)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ansiktet bestemmer

Et pent ytre kommer an på øynene som ser. Og de vi blir aller mest tiltrukket av, ser ut til å ligne oss selv på mange områder.

Det betyr ikke at du er nødt til å finne noen med akkurat samme nese og ører som deg selv, men at symmetrien mellom nese, lepper, øyne og andre ansiktstrekk påvirker hvem vi blir tiltrukket av.

5)

Mystisk langfinger

Denne regelen er kanskje den mest tvilsomme i tiltrekningens regelbok. Men flere forskere mener at sammenhengen er for sterk til å være helt tilfeldig:

Gode partnere har nemlig en tendens til å ha like lange langfingre. Årsaken er vanskelig å forklare, men det kan jo ha en sammenheng med hvordan vi foretrekker partnere som er akkurat som oss selv på mange områder.

6)

Arven fra mor og far

Vi snakker ikke om penger. Men hvordan det var hjemme hos deg selv da du var liten.

Barn som vokser opp i et trygt og balansert miljø vil oftest søke seg til partnere som også kommer fra et trygt hjem. Men en bakgrunn med vold, utroskap eller alkoholmisbruk kan også få betydning for hvem du velger som partnere.

Dessverre vil vi ofte tiltrekkes av en partner som representerer det samme som en av foreldrene våre. Noen mener dette kan forklares av et ubevisst behov for å gjenoppleve kjente situasjoner og håpe på en lykkeligere slutt denne gangen.

7)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle elsker nabojenta

Du kan reise kloden på kryss og tvers, men når du kommer hjem igjen er det kjente ansikter fra hjembyen som får hjertet til å banke litt ekstra.

Dette er en variant av at vi liker de som likner oss selv og som vi kjenner igjen. I tillegg er det alltid hyggelig å oppdage at noen andre liker de tingene vi setter ekstra pris på, som lokale turområder, den samme baren eller det samme fotballaget.

Mer:

Les relaterte saker i Mozon

(Levert av Mozon.no, 06.12.2005)

Foto: Mozon.no