Just like Heaven

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reese «sukkersøt» Witherspoon sjarmerer i en film for sippejenter og andre romantikere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Hadde det ikke vært himmelsk å synke ned i kinosetet i halvannen time og bare la en hjerneløs komedie skylle over deg og koble helt av?

«Just like Heaven» er nettopp den romantiske komedien som kan hjelpe deg inn i et slikt tanketomt nirvana.

Filmen er like lett, luftig og ultrasøt som en rosa marengs. Men, den metter ikke akkurat de av dere som skulle være sulten på en matnyttig kinoopplevelse med substans.

Vart du skremt?


I seng med et spøkelse. (Foto: United International Pictures)I seng med et spøkelse. (Foto: United International Pictures)

Reese Witherspoon spiller rollen som Elizabeth, det søteste og mest irriterende spøkelset i hele San Francisco. Og er det noen som kan spille sjarmerende søtnos så er det unge Witherspoon med sin skarpe hake og blonde hår. Etter at Meg Ryan måtte gi tapt for rynkene har Reese overtatt tronen som Hollywoods førstedame innen romantiske komedier. Og det funker fint det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den unge doktoren Elizabeth har altså hatt en ulykke som gjør at hun havnet i koma. Men nå er hun kommet tilbake for å gjensøke David (Mark Ruffalo) som har leid leiligheten hennes. Det viser seg at han er den eneste som kan se sjarm-spøkelset, og dermed den eneste hun kan plage med sine problemer og små eksentrisiteter. I begynnelsen hater de to hverandre.

Det er mulig du liker «Just Like Heaven» dersom du likte:

Hitch


Love Actually

Men du trenger vel ikke å ha sett «Ghost» eller «City of Angels» for å skjønne at søt musikk oppstår mellom gjenferdet og leieboeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sippejente


«Just like Heaven» har fått merkelappen romantisk komedie, skjønt den er ikke så veldig morsom. Men, den har sin egen sjarme og er herlig dryppende sentimental. Med sitt smektende soundtrack og sine vakre, varme bilder er det ikke fritt for at man lar seg rive litt med. Når jeg er i det rette humøret kan jeg være en sippejente av dimensjoner, og jeg må nok innrømme at selv om «Just like Heaven» er både corny og forutsigbar så tok jeg meg i å bli engasjert i hovedpersonenes tilsynelatende håpløse kamp for hverandre.

For Mark Ruffalo er litt av en kjekkas med et bedårende hundeblikk og han og Reese utgjør et riktig så flottings par.

Dette er himmelsk kino-føde for de romantisk anlagte med sans for sukker eller fyllesyke som trenger litt ufarlig cinematisk fast-food etter julebordet.

Just Like Heaven: Offisielle hjemmesider