Korn: «See You On The Other Side»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Korn leverer en solid dose melodiøs og knallhard metall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Korn, «See You On The Other Side»

(Virgin/EMI)

California-bandet Korn (eller KoЯn om du vil) er for mange selve grunnstenen i nu-metal sjangeren som oppsto i USA midt på 90-tallet.

Det hadde oppstått et tomrom etter at grungen var i ferd med å råtne på rot, og inn kom de to avartene av sjangeren, stonerrocken og nu-metallen. Men der stonerrockerne for det aller meste forble et undergrunnsfenomen, eksploderte nu-metall i form av Korn og Limp Bizkit på hitlistene i USA.

Korn ble frontfigurene innenfor sjangeren, og har frem til i dag solgt hele 25 millioner album!Jesus


Likevel kan man nok argumentere for at Korn de seneste årene ikke har vært like spennende og banebrytende som i de første årene av karrieren. Eksempelvis har bandet den seneste tiden gjort seg mest bemerket ved at gitarist og låtskriver Brian «Head» Welch forlot bandet som følge av at han hadde blitt kristen.

Welch var visstnok heller ikke spesielt komfortabel med at hans lille datter var i ferd med å lære seg flere av bandets mer obskøne tekster utenat...

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nytt album


Dette forhindrer likevel ikke bandet fra å levere sitt syvende album siden det selvtitulerte debutalbumet «Korn» i 1994, og med «See You On The Other Side» viser bandet at de ikke har glemt hvordan man lager hardtslående og potent hard rock.

Her er tunge (maskingevær)riff kombinert med et massivt lydbilde og en tidvis meget oppegående vokal!Aller best fungerer riktignok de av låtene der bandet slipper seg litt nedpå og lar stemmen til Jonathan Davis dominere til fordel for de mer monstruøse låtene.

Dette gjelder blant annet de synthbaserte og industrielle «Throw Me Away» og «Open Up», Nine Inch Nails -aktige «Coming Undone» og den ypperlige og stemningsfulle «Tearjerker». Sleng på referanser som Depeche Mode og vokal a´la Mike Patton, og du forstår kanskje hvordan dette fortoner seg.

Denne utgivelsen har

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

kopisperre!

Men solide er også noen av de hardere låtene som «Politics», «Hypocrites», «10 Or A 2-Way» og «Love Song», som alle har oppegående metall-referanser verdt å ta med seg videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Monotont


Av ting som ikke fungerer like bra er det faktum at mange av låtene sett under ett har et noe monotont preg over seg, og kan bidra til at bandet ikke klarer å vise sin egenart like godt som de kanskje håper på.

Industri

De instustrielle referansene er så til de grader til stede på «See You On The Other Side», og det er nesten som jeg er fristet til å si at Korn ikke lenger opererer innenfor nu-metallen.

Uansett har bandet laget et hardtslående bevis på at de fortsatt behersker den tyngre delen av rocken.

Meget sterk firer.

Låter:


1. Twisted Transistor
2. Politics
3. Hypocrites
4. Souvenir
5. 2-Way
6. Throw Me Away
7. Love Song
8. Open Up
9. Coming Undone
10. Getting Off
11. Liar
12. For No One
13. Seen It All
14. Saturated Loneliness (Tearjearker)

Spilletid:

1.01.07

Korn: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser

ABC Startsiden:


Musikk
Musikkanmeldelser