Kiss Kiss, Bang Bang

Smart og morsom gangsterfilm på skakke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg heter Harry, og jeg skal være fortellerstemmen i filmen, sier Robert Downing jr. i en av de første første scenene av «Kiss Kiss, Bang Bang».

Og dermed setter han tonen for en film som både leker med film-mediet, harselerer med Hollywood, og kommer med sleivspark til en industri som ikke bryr seg om annet enn kjappe penger og store pupper.

When Harry met Perry. (Foto: filmweb.no)When Harry met Perry. (Foto: filmweb.no)

«Kiss Kiss, Bang Bang» drypper av ironi, og dersom du er en fan av metafilmer (filmer som selv vet at de er filmer), ja da bør du ta turen til kinoen og få deg en god latter i førjulstria.

Møkkete stjerneby

Kjeltringen Harry (Robert Downing jr.) ramler bokstavelig talt inn i Hollywoods høyere kretser. Småskurken reiser til LA for å gjøre et hederlig forsøk på å bli skuespiller, men ender i stedet opp i en suppe av mord, gangstere og en hel masse bilkræsj.

Sentralt i historien står barndomskjæresten Harmony Faith Lane (Michelle Monaghan), som på sin vei mot skuespillerdrømmen har rotet seg borti noen riktig så fæle typer. Nå må de to løse flere mordsaker sammen med privatdetektiven «Gay Perry» (Val Kilmer). Sistnevnte er homo, ja.

Det er mulig du liker «Kiss Kiss, Bang Bang» dersom du likte:

Get Shorty


Mr. and Mrs. Smith

Noe mer fra plottet trenger du egentlig ikke å vite, for logikk og selve storyen er dessverre «Kiss Kiss, Bang Bangs» største svakhet. Men ikke bry deg om det, for filmen gjør opp for dette gjennom sjarm og smarthet.

Bruce Willis på skakke


Dialogen mellom Downing jr. og Kilmer sitter som et skudd, og det ser ut som om de to skuespillerne rett og slett har hatt det kjempegøy på jobb. Regissør og skribent Shane Black, som blant annet har filmer som «Dødelig våpen» på samvittigheten, har nemlig slått seg helt løs og leker og sjonglerer med gamle klisjeer og stereotypier. Det er nesten som om han har tatt utgangspunkt i en av sine gamle Bruce Willis-filmer, og så kjørt hele scriptet litt på skakke.

Harmony og Harry. (Foto: filmweb.no)Harmony og Harry. (Foto: filmweb.no)

Handlingen tar noen merkverdige vendinger som du absolutt ikke forventer, og filmen overrasker fra begynnelse til slutt. Elementer som urinering på lik og små homo-pistoler er ikke akkurat hverdagskost for kinopublikumet - men gøy er det.

For det viktigste å si om «Kiss Kiss, Bang Bang» er allikevel at filmen er veldig vittig. Selv satt jeg og humret meg gjennom halvannen time, til tross for at selve plottet koker litt vekk i en orgie av blodige bilkræsj og ufine henrettelser.

Noen ganger kan rett og slett formen forsvare innholdet, så rart som det enn høres ut.

Sjekk ut filmens offisielle hjemmesider for trailer, bilder og mer info

.


Personvernpolicy