EU-kommisjonen: Piratkopier finansierer terror

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et stadig stigende forbruk av piratkopierte merkevarer er blitt en gullgruve for internasjonale terrororganisasjoner, advarer EU-kommisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brussel (NTB):
Den danske avisen Jyllands-Posten skriver om EU-kommisjonens advarsel i sin internettutgave søndag. EU-kommisjonens øverste ansvarlige for bekjempelse av ulovlige kopi av merkevarer, Christophe Zimmerman, tror ifølge avisen at internasjonale terrororganisasjoner som al-Qaida, finansierer deler av sin virksomhet ved å importere piratkopierte merkevarer til Europa.

Interpol skal dessuten ha mistanker om at al-Qaida står bak ulovlige forsendelser av forfalskede shampoo-merker, parfyme og annen kosmetikk fra Dubai til København. Ifølge Interpol har danske tollere beslaglagt en større forsendelse med slike falske varer. Det danske tollvesenet vil verken bekrefte eller avkrefte opplysningene.

Det vil heller ikke det danske politiets etterretningstjeneste.

- Men vi har ikke kjennskap til at det i Danmark er reist siktelse, tiltale eller fellende dom i saker som relaterer seg til finansiering av terrorvirksomhet gjennom salg av forfalskede kopivarer, sier etterretningspolitiets sjef Jørgen Bonnichsen, til Jyllands-Posten.