Buzz: The Music Quiz

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan quiz-spillet «Buzz» bli årets beste party-spill?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Å halleluja, de lykkes. Den enorme suksessen Sony har hatt med «Singstar» gjør det naturlig å prøve et nytt familie- og festvennlig spillkonsept.

Derfor kommer lovende «Buzz: The Music Quiz» - et interaktivt quiz-show i ekte TV-format med én stykk fancy programleder, en kvinnelig hjelper og opptil fire deltagere.

Herlig for musikk-fans

Spørsmålene i «Buzz: The Music Quiz» er som navnet tilsier sentrert rundt musikk.

Sony har inkludert 1000 musikk-klipp i varierende kvalitet, hvor alt fra ukjente versjoner til originalt kildemateriale benyttes.

Vanskelighetsgraden varierer selvsagt med kunnskapene, men jevnt over er dette spillet for alle som hører på radio, ser på TV eller har et gjennomsnitts forhold til musikk.

Deltagerne skal gjennom et antall forskjellige runder kjempe seg til høyeste poengsum og dermed ende opp som vinner av «Buzz».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I alt inneholder spillet 5000 spørsmål.

(Dermed går det faktisk litt tid før man kjenner igjen spørsmål fra tidligere runder. Det hjelper absolutt på varigheten.)

Ensom enspiller, flott flerspiller

Gitt konseptet er det klart at dette ikke egner seg spesielt godt for solospilling. Enspillerdelen er en svært amputert utgave av showet der du bare konkurrerer om høyeste poengsum.

Det er nesten så man lurer på hvorfor denne modusen er tatt med i det hele tatt, så kjedelig er det faktisk.

Heldigvis kommer «Buzz» virkelig til sin rett med tre eller fire spillere. Samler man sammen en gjeng foran skjermen er dette veldig gøy. Trege romjulssamlinger kan fint lives opp med «Buzz»!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De forskjellige rundene egger til kniving og taktikkeri, og dermed blir det gjerne god stemning underveis.

Stort potensiale

Oppsummert er «Buzz The Music Quiz» et bra konsept som holdes litt tilbake av en hel del småting. Kvaliteten på lydklippene er en ting, mangelen på en skikkelig enspiller-del er en annen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sony har ymtet frempå om utvidelser som skal ta Buzz inn i nye sjangere, og jeg gleder meg veldig til en filmutgave av dette. Klarer de å lage utvidelsene slik at man også kan kombinere spørsmålstyper ligger det an til et mer variert og spennende spill.

Frem til da er «Buzz: The Music Quiz» et bra konsept, med mye uforløst potensiale. Den enorme underholdningsfaktoren når man samler en gjeng sørger alikevel for en femmer.

Dette er godt mulig årets beste partyspill!

«Buzz» leveres med fire spesialtilpassede kontrollere, som kobles til PlayStation konsollen med en kabel. Disse har fem knapper, en stor rød «buzzer» og fire mindre knapper med fargekoder.