Dobbel WRC-test

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et nytt år - en ny rallysesong - og ditto nytt offisielt spill. Er virkelig årets utgave en evolusjon av rallyspillene slik tittelen indikerer? Og hvordan er PSP utgaven av WRC?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

WRC Rally Evolved (PS2)

(SCEE/Nordisk Film Interactive)

Fjorårets WRC-utgivelse var for meg en stor hit. Spillet bra ut, og bød i tillegg på en skikkelig utfordring.

Spenningen var derfor stor når «WRC Rally Evolved» ble kjørt igang.

Umiddelbart fikk jeg følelsen av at noe var veldig annerledes. Ikke grafikken, som heller ikke skiller seg ut fra 2004. Ikke lyden, selv om kartleseren helt tydelig har lest inn flere og mer livlige kommentarer.

Det viste seg å være nye «hjelpemidler» som var skrudd på som standard.

Utviklerene har nemlig tatt som mål av seg om å produsere et spill hvor du som spiller ikke trenger å være spesielt god for å kjøre uskadet gjennom.

Dette syntes jeg i utgangspunktet var en god nyhet, fordi det blant annet medfører at man ikke trenger ukesvis på å bli god i spillet.


Enkelt


Problemet er snarere at WRC har tilhørt de mer realistiske bilspillene, og dermed blir standardinnstillingene og det nye «snille» skadesystemet nesten litt i enkleste laget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men, for deg som leker Petter Solberg på fritiden er det fortsatt mulig å skru av alle hjelpemidler og dermed få en vesentlig mer utfordrende opplevelse.



Evolusjon?


Nei, det største problemet med årets WRC-spill er rett og slett mangelen på nyvinning. Dette er nok en gang et svært bra bilspill, med utmerket grafikk og lyd, og en god følelse av fart.

Men jeg savner noe mer enn bare oppdaterte biler og baner.

Dessuten er det komplett uforståelig at «Rally Evolved» i år ikke lar deg spille to-spiller med delt skjerm. Et hvert bilspill med respekt for seg selv bør ha en tospillermodus!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du ny i rallyspillsjangeren er dette helt klart et greit utgangspunkt. Har du derimot spilt WRC før er det egentlig lite nytt å hente her. Et godt spill som kunne vært så mye mer.

Terningen lander derfor på en respektabel firer.

Artikkelen fortsetter under annonsen



WRC (PSP)

(SCEE/Nordisk Film Interactive)


Selvfølgelig kan ikke PSPen være noe dårligere enn stuemodellen, og derfor leverer Sony også en utgave av WRC til folk på farten - et noe enklere og mindre realistisk tilskudd til serien.

I konverteringen til lommeformat har grafikken naturlig nok blitt litt grovere, men ikke mer enn at det fremdeles ser bra ut. Her får du bryne deg på all slags ruskevær, samt mørkekjøring.

Lyden faller dessverre litt igjennom. Musikker er alt for ensporet og motorlydene spinkle.

Videre er bilskadene kun kosmetiske, og dermed er det ingen andre følger av en skikkelig frontkollisjon enn noen skranglete dører og bulket panser.

Det kan virke som om utviklerene har fokusert på å lage et spillbart spill i stedet for nødvendigvis å gjøre det så realistisk som mulig. Dette har de etter min mening fått til bra.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- WRC på PSP er nemlig veldig morsomt å spille og lettere avhengighetsskapende.

Mye å by på

I tillegg til en fyldig karrieremodus kan du spille flerspiller over trådløst nett, eller la PSPen gå på rundgang.

Du kan også sette tidsrekorder og sette igang en kjapp runde med «Quick Rally» funksjonen.


Konklusjon

Oppsummert synes jeg denne utgaven av WRC overbeviser mer enn årets stueversjon. Skal du ha rallyspill til lomma eller sekken er dette klart beste valg hittil.

Veldig sterk firer som holdes tilbake av mangelen på ekte skader, samt håpløs musikk og lyd.