Sly 3: Honour Among Thieves

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den sjarmerende skurken Sly er tilbake og dermed er et av spillhøstens viktigste spill for den yngre garde i hus. Vi har testet oppfølgeren til fjorårets glimrende plattformspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sly Cooper er en vaskebjørn med et dilemma. Etter forrige kupp havnet hans gode venn Bentley i rullestol. Tynget av skyldfølelse forlot Murray sine venner i jakt på meningen med det meste.

Nå er Sly nødt til nok en gang å trosse politiet og den svært søte mesterdetektiven Carmelita Fox for å samle troppene til det virkelig store kuppet.

Som vanlig er Sly den listige, Bentley den tekniske og Murray musklene i operasjonen. Det gjelder å utnytte deres sterke sider på riktig måte for å løse utfordringene underveis.

Oppdragene følger mønsteret fra i fjor; åpne brett som kan angripes fra flere vinkler, med de forskjellige karakterene.

Barnespill med kvalitet

«Honour Among Thieves» er et spill for de litt yngre spillerne. Og i motsetning til en haug andre spill for denne målgruppen, er dette et virkelig kvalitetsprodukt.

Spillbarheten står i sentrum, samtidig er det lett å like den tegneserieaktige grafikken og de artige lydeffektene.

I Norge har Sly og gjengen norske stemmer. Og skal man sammenligne med forrige spill, så høres de norske stemmene svært så inspirerte ut her og er jevnt over gode.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen



Gimmickpregede nyheter

Ifølge utgiveren er en av de største nyhetene ved dette spillet at enkelte områder kan spilles i «ekte 3D», med medfølgende 3D-briller. Dette føles mest som en unødvendig gimmick.

Det samme gjør dessverre en rekke av de korte småspillene som følger med. Disse utgjør også flerspillerdelen av «Sly 3», uten at de tilfører noe særlig til helheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed er det ikke egentlig så mye nytt her, men hvem trenger det når spillet beholder alle kvalitetene fra før og bygger på med nok et underholdende og morsomt eventyr?


Stjeler hjertet

Utviklere som tør å bruke litt tid og krefter på å gjøre «barnespill» til noe mer enn dårlige masseproduksjoner bør belønnes. «Sucker Punch», som står bak denne spillserien, står i første rekke blant disse.

De leverer nok en gang et veldig helstøpt plattformspill som riktignok er myntet på yngre spillere, men som også underholder de eldre.

«Sly 3: Honour Among Thieves» får begge tomler opp av spillredaksjonens yngste hjelpetester, og da er det bare å innse at dette må bli nok en fin femmer.

Et glimrende julegavetips!