Mario Smash Football

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mario gjør inntreden på nok en ny arena. Denne gangen er det lærkula som står for tur. Vi har testet årets mest fargerike fotballspill på GameCube.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mario er uten tvil verdens mest allsidige rørlegger. I de 20 årene han har eksistert som kanskje verdens mest elskede spillfigur, har Mario drevet med nesten alt annet enn å legge rør.

Nå er det altså «det vakre spillet» Nintendo har i siktet. Som vanlig tar Nintendo en rekke friheter med realismen i dette fotballspillet.

I «Mario Smash Football» er det fem spillere per lag, og de spiller på en helt innelukket bane. Innkast, cornere og utspill fra fem-meteren er derfor ikke med.

Akkurat som i andre Mario-spill er bonusobjekter som bananer, skilpaddeskall, stjerner, turbosopper og bomber tilgjengelig. Disse gir deg kortvarige effekter som enten gjør det lettere for deg på banen, eller vanskeligere for motstanderen.

Enkle kontroller

Kjernen i spillet er, som så ofte fra Nintendo, spillbarheten. «Mario Smash Soccer» er milevis unna «FIFA» og «FIFA Street» hva gjelder realisme, men tar igjen på underholdningsverdi.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spillkapteinen kan naturligvis være Mario, men også Luigi, Wario, Peach og de andre kjente hovedpersonene fra Nintendos karakterstall. Keeperen er alltid en krokodille, og de tre siste plassene på laget inntas av birollefigurer som for eksempel Koopa og Toad.

I tillegg til de sedvanlige pasningene, fintene, taklingene og skuddene er det forskjellige spesialteknikker for hver enkelt kaptein.

En lettfattelig manual og utførlige hjelpevideoer, som forklarer de mer avanserte teknikkene, gjør det lett å komme i gang med spillet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Fart og futt i kampene

Ute på banen er det alltid hektisk aktivitet. Spillet beveger seg fort frem og tilbake, og med mulighet for to poeng ved scoring på et «Super Strike»- skudd er kampene alltid spennende.

Grafikken er upåklagelig. Karakterene, bevegelsene og ikke minst kameravinklene på repriser er alle gjennomførte og pene å se på. Mushroom kingdom er like fargerikt som vi kjenner det fra andre spill.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På lydsiden er det ingen store høydepunkter, men effektene er helt greie og musikken energisk uten å bli alt for slitsom.

Mario versus FIFA Street 5 - 3

Når man skal vurdere et fotballspill er det vanskelig å komme utenom en sammenligning med FIFA-serien. Mest nærliggende er det å sette «Mario Smash Football» opp mot fjorårets «FIFA Street» fra EA.

Disse to har nogenlunde lik målsetning; å tilby en lettspilt og urealistisk versjon av fotball, der triks og individuelle ferdigheter står i sentrum.

Her slutter også likhetene. Der EA etter min mening leverte et spill man ble lei av etter kun kort stund er Nintendos forsøk mye mer holdbart og helhetlig.

Jeg applauderer Marios fotballtalent og gir terningkast fem.