Vatikanet sier tvert nei til homofile prester

Artikkelen fortsetter under annonsen

Praktiserende homofile kan ikke bli prester i den katolske kirke. Det kan heller ikke menn som ikke vil ta oppgjør med sin homofile legning eller heterofile som støtter de homofiles sak, mener Vatikan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Roma (NTB-Reuters-DPA):
Derimot kan homofile menn som «helt tydelig» har tatt avstand fra denne legningen vigsles til prester, heter det i et dokument som Vatikanet legger fram i neste uke. Deler av dokumentet lekket ut til pressen onsdag.

- Kirken føler dyp respekt for de personer disse bestemmelsene gjelder. Men den kan ikke la mennesker som er praktiserende homoseksuelle bli tatt opp på presteskoler eller få virke som prester, heter det videre i uttalelsen fra katolikkenes øverste ledelse.

Dokumentet gjenspeiler en tradisjonell lære som mange katolikker mener ikke har vært håndhevet strengt nok. Denne følelsen ble styrket etter avsløringen av en skandale i USA i 2002, der unge gutter ble seksuelt misbrukt av katolske prester.

I New York har en 26 år gammel ugift lærer fått sparken fra en katolsk skole etter at hun ble gravid. Den amerikanske borgerrettsbevegelsen ACLU vil nå bringe denne saken inn for rettsvesenet, fordi den mener Michelle McCusker ble oppsagt på usaklig grunnlag.