Rom-bløff i ny realityserie

Artikkelen fortsetter under annonsen

Produsentene av en nytt realityshow planlegger nå en av tv-historiens største bløffer. Ni godtroende engelskmenn skal lures til å tro at de har vært på reise i verdensrommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Det er engelske Channel 4 som planlegger det som kan bli vinterens store tv-slager i England. 5 millioner pund bruker de på sitt nye show «Space Cadets», hvor hele poenget er å få ni lettlurte deltagere til å tro at de blir Englands første romturister etter å ha gjennomført trening på et romsenter i Russland.

Men det blir verken Russland eller verdensrom på ni utvalgte. I virkeligheten blir stakkarne fløyet rundt i England og over Nordsjøen i fire timer, før de lander på en gammel, engelsk flybase for anledningen forkledt som et treningsenter for russiske kosmonauter. Her skal de gjennomgå trening før de blir sendt ut i «verdensrommet» i fem dager.

Romskipet er imidlertid en høyst jordnær kulisse fra filmen «Space Cowboys». Selve oppskytningen vil bli gjort troverdig med lydeffekter og vibrasjoner, før et gigantlerret med imax-scener av verdensrommet utenfor vil gi deltagerne den utsikten de forventer fra så høyt oppe.

Men noe vektløs tilstand trenger ikke produsentene å stresse med. Deltagerne vil få beskjed om at de ikke er langt nok fra jorden til å kjenne effekten av null gravitasjon.

De ni liksom-astronautene ble plukket ut av psykologer etter en omfattende intervjurunde for å finne ut hvor lettlurte hver og en var.

De befinner seg nå i utlandet før serien på ti episoder starter i England syvende desember.


Kilde: Ananova.com, BreakingNews.ie.