Åpen for alle - alltid

Domino-rekord nær ødelagt av spurv

Artikkelen fortsetter under annonsen

En spurv veltet 23000 dominobrikker og ødela nesten et nederlandsk verdensrekordforsøk i domino fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


Arrangørene håper å slå fjorårets dominorekord på 3992397 dominobrikker med imponerende 4321000 brikker. Så kom en ulykkesfugl og satte hele prosjektet i fare.Arrangørene håper å slå fjorårets dominorekord på 3992397 dominobrikker med imponerende 4321000 brikker. Så kom en ulykkesfugl og satte hele prosjektet i fare.

Ulykkesfuglen fløy inn gjennom et åpent vindu i en utstillingshall i den nederlandske byen Leeuwarden, hvor medarbeiderne i et tv-selskap i flere uker hadde arbeidet med å sette opp dominobrikker i håp om å sette ny verdensrekord.

Over fire millioner dominobrikker hadde blitt satt opp for å prøve å slå rekorden, og vår bevingede venn klarte å rive overende 23000 av dem.

Det som forhindret spurven fra å velte hele sulamitten var et system med 750 ekstra mellomrom mellom dominobrikkene, forteller en talsmann fra «Domino Day» til nyhetsbyrået NOS.

Flaks for arrangørene. Uflaks for fuglen. Den ble nemlig skutt av en skadedyrutrydder før den rakk å gjøre noe mer skade.

Synd, i grunn, for arrangørene kunne sikkert tjent gode penger på å vise fram fuglen som nesten ødela et verdensrekordforsøk.