Kvinne dømt til åtte måneders fengsel for voldtekt

Den 24 år gamle kvinnen som tirsdag ble funnet skyldig i voldtekt av en sovende mann er dømt til fengsel i åtte måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB):
Kvinnen er dømt etter voldtektsparagrafen i straffeloven for å ha skaffet seg seksuell omgang med en sovende mann. I tingretten i april ble kvinnen dømt til ni måneders fengsel for det samme forholdet.

Overgrepet fant sted på et nachspiel i en leilighet i Bergen natt til søndag 4. januar 2004. Kvinnen innrømmet å ha tatt mannens erigerte penis i munnen. Hun hevdet at han var våken og godtok handlingen mens mannen selv forklarte at han sov. Han våknet og ble svært opprørt.

Senere har han fått psykiske problemer på grunn av det som skjedde. Juryen i lagmannsretten trodde på mannens forklaring. Kvinnen hadde et troverdighetsproblem fordi hun først nektet for seksuell omgang, men senere vedgikk hva som var skjedd.

Det er første gang en kvinne er dømt for voldtekt som hun har utført alene. Tidligere er i ett tilfelle en kvinne dømt for medvirkning til voldtekt sammen med to menn.

Personvernpolicy