Åpen for alle - alltid

Ny søkemotor, sexy Mira og skandaløs graviditet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukens søk (6): Lansering av ny søkemotor og gravid musikerdatter er i vinden denne uken!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forrige ukes toppliste er byttet ut med ti ferske klatrere. Også denne uken har vi analysert søkene gjort gjennom søkeboksene på Startsidens førsteside!

Gjett hva det norske folk søker på denne uken?

Ukenes klatrere er søkeordene som har prosentvis størst økning fra forrige uke.

Søkemotoren Sesam ble lansert i uken som gikk. Med dette kastet Schibsted Søk AS seg inn i søkekrigen noen måneder etter ABCSøk og Yelo , og tjenesten ble godt motatt i norske medier.

De lover å gi bedre treff, bedre kategorisering og mer oversiktlig presentasjon av treffene enn konkurrentene. Så gjenstår det bare og se om de holder det de lover.

Prøver lykken

I søndagens «Vil du bli millionær?» ble det spurt om hvem som hadde skrevet boken «De Gales Hus». De som søkte på denne boktittelen fant ut at det var forfatteren Karin Fossum som hadde skrevet denne romanen.

Det var det mange som gjorde, noe som førte til en av topplasseringene her hos oss.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brakk nakken

Fotballspilleren Dagfinn Enerly var uheldig og havnet under medspiller Øyvind Holås i siste serierunde mot Start. Han brakk nakken i fallet og det er fortsatt usikkert hvordan det vil gå med han. Mange fulgte denne tragedien, og søkte etter den kjente fotballspilleren.

(Foto: persbrandt.de)(Foto: persbrandt.de)

Sjokkerende graviditet
Da det denne uken ble kjent at Maria Bonnevies tidligere kjæreste Mikael Persbrandt venter barn med Ulf Lundells datter Sanna Lundell, steg interessen for den tidligere relativt ukjente datteren til den kjente svenske musikeren betraktelig. Sanna Lundell bekrefter at hun er gravid, og vi venter på mer turbulens fra «söta bror».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forvirrende


(Foto: miracraig.com)(Foto: miracraig.com)

Natt til søndag ble sommertiden avsluttet, og mange var nok usikre på hvilken vei klokken skulle stilles. Dette førte til at mange måtte ty til Internett og søkemotorer for å finne ut at man fikk en time ekstra å sove på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordisk glamour

Den norske artisten Mira Craig møtte utfordrende kledd på Nordic Music Awards i helgen.

Avisen VG mente hun var den mest sexy på festen i sitt egenheklede, minimale kreasjon.

Slikt pirrer nysgjerrigheten til mange nettbrukere.

Klatrere:

 1. Sesam

 2. De Gales Hus

 3. Dagfinn Enerly

 4. FFK

 5. Sanna Lundell

 6. Janet Jackson

 7. www.if.no

 8. klokken

 9. Mira Craig

 10. Vigrid


Ukens dalere:

Ukens dalere er søkeordene som har falt prosentvis mest siden forrige uke.

(Foto: aschehoug.no)(Foto: aschehoug.no)

Jan Kjærstad lanserte sin nye bok for noen uker siden, og var mye søkt etter her hos oss. Forfatteren er derimot ikke særlig etterspurt på nett lenger, og havner på toppen av listen over denne ukens dalere.

Orkanen Wilma raste gjennom Florida for 2 uker siden, og førte til store ødeleggelser. Denne uken har orkanen stilnet, og innbyggerne i Florida har begynt å rydde etter orkanen.

TV-aksjonen «Drømmefanger» fikk inn rekordmye penger og arrangørene var strålende fornøyd med gjennomføringen av årets aksjon. De 137 millionene som ble samlet inn skal brukes til å bekjempe vold mot kvinner i fattige land. Et slikt resultat er enestående, men aksonen er naturligvis ikke så mye søkt etter på nettet lenger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med budskap om at tellerskrittene skal begraves, tilbyr One Call som første norske selskap IP-telefoni uten tellerskritt. For en fast pris i måneden kan man ringe så mye man vil både til fasttelefon og mobil. Dette interesserte mange nettbrukere for noen uker siden, men denne uken havner selskapet høyt på listen over dalere.

Tirsdag forrige uke våknet folk på Østlandet til et skikkelig snøvær. Dette førte nok til at mange fikk bråhast med å bytte til vinterdekk og mange brukte nettet til å finne leverandører av dekk. Denne uken har vært mild i store deler av landet, og både piggdekk og vinterdekk er lite søkt etter hos oss.

Artikkelen fortsetter under annonsen
 1. Jan Kjærstad

 2. Wilma

 3. Drømmefanger

 4. One Call

 5. Jessica Alba

 6. FN

 7. Johannes Brahms

 8. Piggdekk

 9. Vinterdekk

 10. Fugleinfluensa


10 på topp (søkeord)

Dette er de 10 enkeltstående ordene som er mest søkt på siste uke. Denne listen endrer seg svært lite fra uke til uke.

Elkjøp har tatt over plassen til Google denne uken, mens søkemotoren har falt ned en plass. Høsttakkefesten Halloween har kommet inn på listen denne uken. Selv om denne tradisjonen nok står sterkere i USA enn her til lands, var det mange norske nettbrukere som søkte på den denne uken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
 1. finn.no

 2. 123spill

 3. porno

 4. sex

 5. elkjøp

 6. google

 7. sudoku

 8. halloween

 9. spill

 10. thehun


10 på topp (kategori)

Ord og fraser som blir søkt på legges i kategorier. «Flybilletter» havner i reisekategorien, mens et søk på «bestille nytt skattekort» havner i kategorien «Offentlig». Denne listen viser kategorier med flest søk i løpet av uken som gikk.

Shopping og offentlig har byttet plass denne uken. Shopping fortsetter å øke fra forrige uke, og det spørs om ikke folk begynner å komme i skikkelig julegavemodus for tiden!

Motor faller en plass ned siden forrige uke. Etter snøværet på Østlandet forrige uke var det mange som søkte på vinterdekk. Etter mildvær denne uken var ikke dekkskifte så prekært lenger for de fleste, og gjør nok at motorkategorien faller litt.

Kategorier (Endring fra forrige uke i prosentpoeng i parantes):

 1. reise (- 0,21%)

 2. data (+ 0,33%)

 3. hobby (+ 0,67%)

 4. sex (+ 0,20%)

 5. shopping (+ 0,16%)

 6. offentlig (- 0,18%)

 7. økonomi (- 0,09%)

 8. nyheter (+ 0,22%)

 9. motor (- 0,51%)

 10. hjem (+ 0,05%)

Så da er det bare å velge pigger eller piggfritt, og vente på ytterligere avsløringer om det norske folks søkervaner neste fredag! God helg!