Åpen for alle - alltid

Tysk jubel over «modent og elegant» a-ha

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskerne jubler over a-has nye album «Analogue». - De tre nordmennene er midt i 40-årene og klinger modnere og mer elegant en før, skriver det nøkterne tyske nyhetsbyrået DPA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hamburg (NTB-DPA):
Samtidig er Morten Harkets umiskjennelige stemme i behold, mener byråets anmelder Andrej Sokolow. Bandet kan fortsatt skape øyeblikk av hjerteskjærende melankoli, skriver han om det tredje albumet siden den sju år lange pausen på 1990-tallet

- Man merker på sangene at a-ha består av tre forskjellige personligheter: Milde toner fra Morten (Harket), mer trykk og dynamikk fra Magne (Furuholmen) og mer lengsel fra Paul (Waktaar-Savoy), skriver Sokolow videre.

Han påpeker at mens a-ha gjerne spiller egne klassikere som «Take On Me» eller «Hunting High And Low» på sine konserter, er dette mer for publikums skyld enn for deres egen. - Vi ser ikke bakover, sier Morten Harket ifølge DPA.

Bandet skal senere denne måneden ut på turné med konserter i til sammen ni tyske byer. Turneen innledes i Frankfurt 19. november, fortsetter i hovedstaden Berlin den 20. og går deretter videre til Hamburg, München, Friederichstadt, Stuttgart, Dresden og Rostock.