The Loch Ness Mouse: «11-22»

Naiv, skranglete, harmonisk og sommerlig popmusikk fra The Loch Ness Mouse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Loch Ness Mouse, «11-22»

(Perfect Pop/Tuba)

De siste par årene har den såkalte soft-rocken for alvor fått sin renessanse. Det aller meste ligger egentlig i sjangernavnet, og det skulle være harmonisk, sommerlig og «lettfattelig» pop og rock. Med andre ord litt «soft»...

Det høres kanskje ikke så voldsomt spennende ut, men den musikalske bølgen som startet på USAs vestkyst på slutten av 60-tallet med Crosby, Stills & Nash, og fortsatte med band og artister som America, Steely Dan, Todd Rundgren og Eagles, har utvilsomt lagt klare føringer på utviklingen av moderne pop og rock.

Her hjemme har Euroboys og Jim Stärk gjort mer eller mindre vellykkede forsøk på å bli husvarme innen soft-rocken, mens franske Phoenix kanskje er det bandet som har opplevd størst grad av kommersiell suksess internasjonalt.


Utfordrer


Nå skal ikke jeg påstå at The Loch Ness Mouse blir like «store» som Euroboys eller Jim Stärk (for å holde oss i Norge), men de kan iallfall sorteres under relativt lignende type musikk som disse.

Selv om bandet har eksistert siden 1992, albumdebuterte de ikke før i 1999 («Flair For Darjeeling»). Utgivelse nummer to, «Key West», kom i 2002 og ble blant annet nominert til Alarm-prisen for beste popalbum.

Nå foreligger bandets tredje langspiller, «11-22», og ikke overraskende er fokuset på harmonisk pop og forsiktig vestkyst-rock.

Kurant bidrag


Selv om The Loch Ness Mouse neppe kommer til å skape noen som helst furore med «11-22», kan de likevel si seg fornøyde med låter som det glatte og iørefallende åpningsporet «Yolanda», småtøffe og harmoniske «Golden Trumpets, Silver Saxophones» og med orgelet og blåserne på «A Name For 2002».

Hyggelige ord kan også tildeles småpene «Yours To Begin With», tittelsporet «11-22» og «Dare To Come». Sistnevnte grenser nesten til meget kompetent pop, og må isåfall tilskrives et hyggelig vokalt bidrag fra Elvira Nikolaysen.

Sleng med en vakker og sår avslutning med «For You», og du har vel et album som ikke er så aller verst?


Problematisk vokal og lite spenst


Selv om bandet har mange fine og snurrige elementer på dette albumet, blir det likevel tidvis litt for lite engasjerende. Ikke bare er musikken generelt litt for lite spenstig, men brødrene Ole Johannes og Jørn Åleskjær besitter nok heller ikke tilstrekkelige mengder vokale kvaliteter til å løfte dette over og forbi sine likesinnede.

Det blir nok mer sjarmerende enn feiende flott, men det er vel ikke noe spesielt galt med det?

Svak firer.

The Loch Ness Mouse: Hjemmeside



Låter

:
1. Yolanda
2. Swung 2 Lo
3. Golden Trumpets, Silver Saxophones
4. A Name For 2002
5. Yours To Begin With
6. Cargo
7. 11-22
8. Dare To Come
9. Friends & Fenders
10. For You

Spilletid

: 36.47

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser

ABC Startsiden:


Musikk
Musikkanmeldelser


Personvernpolicy