Strålende fornøyd med TV-aksjonen

Vi ga minst 137 millioner til TV-aksjonen Drømmefanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Da fjernsynssendingene var over søndag kveld, hadde det kommet inn godt over 137 millioner kroner til TV-aksjonen Drømmefanger. Pengene skal brukes til å bekjempe vold mot kvinner i fattige land.

- Vi er strålende fornøyd og svært takknemlig for bidragene fra det norske folk. Gjennom den enorme støtten årets TV-aksjon har fått viser nordmenn at de ønsker å sette vold mot kvinner på dagsordenen og sammen bidra til endring. Dette rører oss sterkt, sier styreleder Ingrid Wisløff Jæger i FOKUS, organisasjonen som har fått tildelt midlene i år.

Wisløff Jæger forsikrer at midlene fra årets TV-aksjon vil bli godt ivaretatt.

- FOKUS-prosjektene er kvalitetssikret og vi kan garantere at pengene kommer fram dit de skal, sier hun.

TV-aksjonen anslår at 90.000 mennesker gikk med bøsser rundt om i landet søndag. I gjennomsnitt ga hver nordmann 29,82 kroner til aksjonen. Sogn og Fjordane var sent søndag kveld det mest gavmilde fylket, hver innbygger ga i gjennomsnitt 36,62 kroner i støtte. I motsatt ende av tabellen lå Østfold, med 26,61 kroner i gjennomsnitt.

Blant kommunene var Svalbard tradisjonen tro mest gavmild, med hele 376,48 kroner i gjennomsnitt per innbygger. På plassene bak fulgte Eidfjord, Træna, Utsira, Vinje, Bykle, Hasvik, Osen, Røyrvik og Sirdal.

Personvernpolicy