Verdens beste pressebilder

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sies at et bilde sier mer enn tusen ord. Her er bildene som sier mer enn ti tusen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boston, 22. juli 1975: Nitten år gamle Diana Bryant og to år gamle Tiare Jones faller idet branntrappen til bygården deres kollapser. Tiare lander på Diana og overlever fallet.Boston, 22. juli 1975: Nitten år gamle Diana Bryant og to år gamle Tiare Jones faller idet branntrappen til bygården deres kollapser. Tiare lander på Diana og overlever fallet.

At grensen mellom to kontraster noen ganger kan være uhyggelig liten, det understrekes på nettsiden til organisasjonen World Press Photo Foundation.

Organisasjonen arrangerer blant annet verdens største og mest prestisjefylte konkurranse for pressefotografer, og i forbindelse med sitt 50-års jubileum, har de beste pressebildene gjennom de siste fem tiårene blitt samlet og gjort tilgjengelig for publikum på organisasjonens hjemmeside.

Det er imidlertid få hyggelige bilder som presenteres. Men det er viktige og sterke bilder fra vår nære historie - som i all sin gru understreker hvor sårbare vi mennesker er og i hvor stor grad små øyeblikk kan forandre alt.

Som for eksempel på bildet til høyre, fra Boston 1975, hvor nitten år gamle Diana Bryant og hennes gudbarn, Tiare Jones faller idet branntrappen til leiligheten kollapser. Bare to år gamle Tiare overlever fallet.

Blant de andre pressebildene som presenteres på nettsiden er det kjente bildet av kineseren som stiller seg opp foran stridsvognene på den Himmelske Freds plass, den panikkslagne jenta som flykter naken fra napalmbombene i Vietnam eller nærbildet fra en sultkatastrofe i Uganda av en tynn og mørk barnehånd i hånden til en hvit misjonær.

Bildene er sterke, viktige og tankevekkende. Det er er umulig ikke å bli grepet.

Bildene finner du på World Press Photo.