Robbie Williams: «Intensive Care»

Robbie foretar et solid mageplask med sitt nyeste «epos».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Robbie Williams, «Intensive Care»

(Chrysalis/EMI)

Popgeneralen og skøyergutten Robbie Williams har delt sine vokale talenter og påfølgende kommersielle suksess (minus USA) siden tidlig 90-tall. Først gjennom boybandet Take That frem til 1995 (hvor Robbie var han litt gale, du vet), og deretter som soloartist siden 1996.

Mannens popularitet har alltid vært på størrelse med hans velkjente ego, og bare det faktum at han har mestret overgangen fra boyband-pinup til suksess som soloartist, er intet annet enn særdeles imponerende.

Hvem hadde trodd at en synkrondansende fløtepus skulle bli en av vår tids største popstjerner?

Med monsterhiter som «Angels», «Let Me Entertain You», «Strong», «Feel», «Supreme», «Rock DJ» og «Come Undone», fem studioalbum, en samleskive og masser av selvironi, har Robbie etablert seg som

«the main man»

i dagens platemarked!

Overprodusert rock


Nå er Williams klar for å slippe sitt nyeste album, «Intensive Care», løs på det platekjøpende publikum.

Hovedforskjellen fra tidligere album er visstnok at Robbie har byttet ut sin musikalske samarbeidspartner Guy Chambers (låtskriver og produsent) til fordel for Stephen Duffy (ex. Duran Duran, Lilac Time).

Uheldigvis for hovedpersonen har dette medført en haug med uinspirerte, overproduserte og sjelløse rockelåter som sannsynligvis ikke burde sett dagens lys!


Med hederlige unntak for den gospelaktige «Make Me Pure» og den pompøse «Advertising Space», er «Intensive Care» et album som først og fremst fremtvinger lettere irritasjon samtidig som man etterhvert tar seg i å kjede seg noe helt grenseløst.

Manglende lekenhet


Dette er rett og slett ikke godt nok fra en artist som Robbie Williams, og for en som har bygd opp mye av karrieren sin på sterke enkeltlåter, er det en oppsiktsvekkende mangel på gode låter på «Intensive Care».
Denne utgivelsen har

kopisperre!

Ta eksempelet «Tripping» (første singel), som i tillegg til å være ganske så blodfattig, foretar et litt krampaktig forsøk på å inkorporere karibiske rytmer i miksen. Joda, Robbie synger bra han, men gjentar han ikke bare seg selv og sine tidligere bravader?

På mange måter kan det synes som om Williams har prøvd litt for hardt å lage et voksent album som vil få ham nevnt i samme åndedrag som Stones, Beatles og andre eksempler på den klassiske britiske musikkarven.

Er Robbie i ferd med å bli voksen?

Musikalsk sett håper jeg ikke det, for da er han nok i ferd med å dovne fullstendig bort.


Robbie er klart best når han leker!


Sykt svak treer.

Robbie Williams: HjemmesideLåter

:
1. Ghosts
2. Tripping
3. Make Me Pure
4. Spread Your Wings
5. Advertising Space
6. Please Don´t Lie
7. Your Gay Friend
8. Sin Sin Sin
9. Random Acts Of Kindness
10. The Trouble With Me
11. A Place To Crash
12. King Of Bloke And Bird

Spilletid

: 53.02

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser

ABC Startsiden:


Musikk
Musikkanmeldelser
Personvernpolicy